avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui pe cale administrativa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui pe cale administrativa

Sunt casatorita de un an si la casatorie am preluat numele sotui, din prostie... acum sunt insarcinata si in 2 luni si ceva voi naste, dar el a plecat, si eu nu vreau ca bebele sa aiba numele lui, vreau sa imi schimb din nou numele, sa il pastrez pe cel al parintilor si copilul meu sa aiba doar numele meu....S-ar putea fara acordul lui?Acum nu il intereseaza copilul, dar dupa ce se va naste, vrea sa il ia el sa beneficieze de niste bani. nu e corect si nu il voi da.Vreau sa imi schimb numele cat mai repede si prin divort nu pot pentru ca e un proces lung mai ales ca nu cred ca va accepta.... Ce acte imi trebuie, cum pot face? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 13:28, 30 Septembrie 2010
indiferent ce nume veti purta, copilul va fi si al lui. dupa ce se va naste, puteti divorta si cere incredintare minorului. puteti incepe procesul de divort si acum, dar nu veti termina pana la nasterea copilului.
N-ai ce sa faci pe cale administrativa ,oricum biologic este tatal copilului
La momentul conceptiei erai casatorita....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)
O situatie complicata, in care am nevoie de sfaturi, nu de a fi judecata bianca26 bianca26 buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea problema. de mai bune de 4 luni sunt despartita in fapt de sotul meu, ulterior acestei despartiri fiecare dintre noi ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)