avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am un proces de divorț pe rol din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am un proces de divorț pe rol din octombrie, dar ...

Bună ziua! Am un proces de divorț pe rol din octombrie, dar încă nu s a stabilit prima înfățișare. Sunt însărcinată cu altcineva și în martie nasc. Ce pot face pt declararea copilul pe numele tatălui biologic? Sau exista o varianta ca numele soțului legal sa nu apară pe certificat? Nici dansul nu vrea.
Paternitate copilului!

Lavinia. 131. a scris:

Bună ziua! Am un proces de divorț pe rol din octombrie, dar încă nu s a stabilit prima înfățișare. Sunt însărcinată cu altcineva și în martie nasc. Ce pot face pt declararea copilul pe numele tatălui biologic? Sau exista o varianta ca numele soțului legal sa nu apară pe certificat? Nici dansul nu vrea.

Nu exista nicio varianta acum, caci copilul conceput in timpul casatoriei are prin lege ca tata pe sotul mamei.

Desfaceti casatoria si apoi separat actiune in tagada paternitatii.

Insa acum - si divortata si nedivortata la data nasterii copilului - acesta va purta in certificatul de nastere numele sotului, avand in vedere data conceptiei.
In privinta numelui, il poate purta si pe al dv. daca e diferit... dar paternitatea nu aaveti cum sa o stabiliti in functie de tatal biologic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când se poate face tăgada paternității de către tatăl biologic (cetățean străin)? myamya myamya Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva care are cunostiinte si ma poate indruma catre un avocat in Bucuresti in tagada paternitatii si care poate fii depusa de ... (vezi toată discuția)
Nume tata biologic in certificat nastere maya2009cu maya2009cu buna, Ma confrunt cu o problema putin mai delicata, si as avea nevoie de sfatul dvs. SItuatia pe scurt e urmatoarea : am depus impreuna cu sotul actele pt ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)