avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Când se poate face tăgada paternității de către ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Când se poate face tăgada paternității de către tatăl biologic (cetățean străin)?

Buna ziua,
As dori sa ma ajute cineva care are cunostiinte si ma poate indruma catre un avocat in Bucuresti in tagada paternitatii si care poate fii depusa de catre tatal biologic cetatean strain. Mentionez ca dosarul de divort a fost depus in luna martie la jud Cornetu dar din N motive nu s-a stabilit nici un termen pana in momentul de fata, copilul urmand sa se nasca in preajma sarbatoriilor si mult timp nu as mai avea. Cu sotul care sunt in divort nu se poate discuta ,nu il intereseaza iar avocatul care se ocupa de divort nu m-a lamurit cu nimic in acest caz .Singurul raspuns care l-am primit de la dansul a fost ca se poate rezolva administrativ si nimic mai mult si nici nu vrea sa depuna nici o cerere pentru urgentarea cazului avand in vedere ca sunt insarcinata. Am citit ca tatal biologic poate depune actiunea in tagada paternitatii daca dovedeste ca este tatal copilului si imediat dupa nastere sa facem testul ADN la INML si sa-l depuna odata cu actiunea,pentru ca el la scurt timp dupa nasterea copilului va trebui sa plece din tara,multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:54, 6 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice actiune legata de copilul ce se va naste trebuie introdusa dupa data nasterii acestuia.

Initial in certificat va fi trecut actualul sot (chiar daca veti divorta pana la data nasterii, tot acesta va fi tatal caci data conceptiei este situata in timpul casatoriei).

Ulterior, sotul/ dvs/tatal natural va putea introduce actiune de tagada/stabilire paternitate. Instanta va fixa un termen pt prezentarea la IML, termen pe care il veti cunoaste din timp si la care se va putea prezenta tatal natural spre a face testul. In rest nu este necesara prezenta acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Buna seara - recunoastere copii din afara casatoriei Adryananikol Adryananikol Sunt castorita legal de 11 ani. Problema este ca nu mai avem legatura de 5 ani si intre timp mi am refăcut viata , am ramas însărcinată iar sotul meu legal ... (vezi toată discuția)