Buna ziua! Am o nelamurire in privinta uscatorului. Bunica mea a cumparat o garsoniera intr-un bloc care are pe casa scarii, la fiecare etaj, cate un uscator. Cand si-a cerut dreptul la folosirea partii care-i corespundea din balcon, vacinii care-l folosesc de pe palierul respectiv, i-au adus o scuza penibila. Acum eu stau in garsoniera respectiva si le-am cerut la vecine cheia pentru a ma folosi de suprafata care imi corespunde, iar vecina cu care am vorbit mi-a spus ca nu se poate ca ea de cand s-a mutat in acest bloc a intreat in posesia balconului respectiv impreuna cu alta vecina, ca a tras lumina in balcon etc.
Cum as putea sa le dovedesc ca am dreptul la o cota parte din balconul respectiv ?Va multumesc anticipat!
Daca va incalca dreptul nu puteti rezolva problema decat da ii dati in judecata.
Incercati sa uzati in prealabil de o notificare factuta prin avocat mai inainte de a deschide procesul.
Spatiul cu destinatia de uscator ,legal,constituie parte comuna,libera la utilizat de proprietarii aferenti tronsonului /etajului la care se afla amplasat
In raport de prevederile in vigoare motivatia adresata nu are relevanta
Pentru dreptul la utilizare a cotei dvs din uscator,va revine dreptul sa sesizati oficial strict presedintele de asociatie
Administratorul are simpla calitate de angajat al asociatiei,respectiv de executant al dispozitiilor presedintelui + comitetul executiv,fara drept a dispune masuri/
decizii unilaterale
Anterior demararii de alte proceduri,sesizati presedintele de asociatie,eventual serviciul specializat din cadrul primariei si numai dupa epuizarea acestor etape ,puteti formula actiune in instanta
Presedintele nu poate rezolva situatia daca acele persoane o tin pe a lor si ii incalca dreptul.
O discutie cu presedintele poate fi utila dar tot instanta ramane sa rezolve problema.
Din cate am inteles incaperea este inchisa cu cheia...
In mod normal astfel de probleme se rezolva prin intelegere dar daca persoanele au investit bani acolo toti cei care au drept au si obligatii.
In consecinta, este posibil sa fie necesar sa participati si dvs. la acele cheltuieli.
In contractul de vanzare cumparare exista suprafața locativa plus cota comuna
suprafața indiviza.Pentru ca s-au adus imbunatațiri acelui spațiu decontați o
parte din suma .
Uscatoria blocului
lucutza55
buna ziua.
locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)