avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plic pierdut
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plic pierdut

Buna ziua, As dori sa stiu cum as putea sa fiu despagubita si care ar fi suma de catre CN Posta Romana, in urma pierderii unei trimieri postale cu AR.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 09:18, 1 Octombrie 2010
ar trebui sa dati in judecata Posta Romana si sa solicitati despagubiri in functie de cat estimati ca ati prejudiciata.
Conform propriei proceduri de solutionare a reclamatiilor, Posta Romana despagubeste cu de 10 ori valoarea tarifului incasat pt trimiterea postala cu AR.
Pentru aceasta trebuie sa introduceti reclamatia in termen de 6 luni de la data introducerii trimiterii in circuitul postal ( data prezentarii).

In cazul in care doriti o actiune in justitie, trebuie sa demonstrati existenta unui prejudiciu.
Cred ca daca i-as da in judecata prejudiciul ar fi mult mai mare si nu stiu daca merita efortul. Oricum angajatii Postei Romane sunt extrem de aroganti si indolenti atunci cand le adresezi o intrebare sau ceri mai multe explicatii, nu mai spun ca atunci cand te afli la ghiseu abia se misca si se formeaza cozi, la care eu personal am stat si cate 3 sferturi de ora ca sa depun acel plic. Iar acum sa aflu ca mi l-au si pierdut. Oricum, serviciile lasa de dorit, asa angajati, asa servicii. Sunt foarte revoltata din acest motiv.
dar nu as putea sa-i dau in judecata pentru prejudicii morale? Nu mi se pare normal sa ma puna pe drumuri si sa cheltui bani pe telefoane sa sun la OP de la care am trimis plicul si sa mi se raspunda atat de urat de fiecare data, ba ca nu nu e diriginta, cu toate ca era in timpul programului de lucru, ba ca n-am ce sa discut decat cu diriginta personal, am trimis fax-uri, am fost personal acolo si de 3 saptamani nu am obtinut decat un singur raspuns, si anume ca plicul s-a pierdut.
Prin pierderea plicului,ce prejudicii v-au fost aduse(bineinteles in functie de continut ?
Puteti sesiza si presa daca exista un prejudiciu real.

Alte discuții în legătură

Documente pierdute de posta romana eliza100 eliza100 Buna ziua Am trimis o scrisoare prin Posta Romana cu confirmare de primire. La reclamatia mea adresata Postei, aceasta mi-a comunicat ca expeditia nu a fost ... (vezi toată discuția)
Servicii posta romana - recomandata neajunsa la destinatar nora-georgeta nora-georgeta Buna ziua, Am expediat o scrisoare recomandata (fara valoare declarata) din Franta in data de 01.08.a.c., catre Romania. La expediere mi-i s-a spus ca ajunge ... (vezi toată discuția)
Ems posta romana: neglijenta in serviciu yanoda yanoda Buna ziua! In data de 04.12.2013 a fost expediat din tara in strainatate plicul ce continea diploma mea de master+foaia matricola in original, traduse si ... (vezi toată discuția)