Fratele meu din Romania afost prins acum 6 luni sub influenta alcoolului cu autoturismul personal.La analizele de sange i-a iesit prima proba 1,6 ,a doua 1,3. A fost oprit noaptea venind de la spital unde a dus-o pe mama. Nu a provocat nici un accident afost oprit pur si simplu la un filtru al politiei rutiere. Problema lui este ca si acu 3 ani a patit la fel dar cu o alcoolemie un pic mai mica 1,1.Si atunci i-a fost intocmit dosar penal si a scapat dupa 9 luni cu amenda administrativa de 1000 ron.
Intrebarea mea este daca acum poate scapa tot cu o amenda chiar daca vafi cu mult mai mare ? Va multumesc !
Avand in vedere valoarea alcoolemiei,din oficiu a fost intocmit dosar penal
In raport de concluziile cercetarilor,procurorul responsabil urmeaza sa dispuna masurile legale
Pt solutionarea favorabila a dosarului penal sa-si ia avocat si fff important sa demonstreze urgenta medicala pt a avea o solutie buna.
e mare valoarea alcoolemiei;
*** Trebuie demonstrata urgenta medicala cu acte medicale.
In opinia mea , avand in vedere valoarea alcoolemiei , faptul ca a persistat in savarsirea aceleiasi fapte , sa se astepte la o trimitere in judecata .
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
sa-si ia un av bun. nu e o scuza ca si-a dus mama la spital.
ar putea sa scape cu amenda, dar sper, pt binele lui si a celorlalti, sa nu mai obtina permis de conducere