avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda administrativa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda administrativa

Fratele meu din Romania afost prins acum 6 luni sub influenta alcoolului cu autoturismul personal.La analizele de sange i-a iesit prima proba 1,6 ,a doua 1,3. A fost oprit noaptea venind de la spital unde a dus-o pe mama. Nu a provocat nici un accident afost oprit pur si simplu la un filtru al politiei rutiere. Problema lui este ca si acu 3 ani a patit la fel dar cu o alcoolemie un pic mai mica 1,1.Si atunci i-a fost intocmit dosar penal si a scapat dupa 9 luni cu amenda administrativa de 1000 ron.
Intrebarea mea este daca acum poate scapa tot cu o amenda chiar daca vafi cu mult mai mare ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:16, 30 Septembrie 2010
Avand in vedere valoarea alcoolemiei,din oficiu a fost intocmit dosar penal
In raport de concluziile cercetarilor,procurorul responsabil urmeaza sa dispuna masurile legale
e posibil sa scape cu amenda.avand in vedere ca mai exista un precedent in viata dansului pe aceasta tema ar fi bine sa isi angajeze un avocat.
Pt solutionarea favorabila a dosarului penal sa-si ia avocat si fff important sa demonstreze urgenta medicala pt a avea o solutie buna.
e mare valoarea alcoolemiei;

*** Trebuie demonstrata urgenta medicala cu acte medicale.
In opinia mea , avand in vedere valoarea alcoolemiei , faptul ca a persistat in savarsirea aceleiasi fapte , sa se astepte la o trimitere in judecata .
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

sa-si ia un av bun. nu e o scuza ca si-a dus mama la spital.
ar putea sa scape cu amenda, dar sper, pt binele lui si a celorlalti, sa nu mai obtina permis de conducere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Retinere permis+talon pentru alcoolemie de 0.73 in aer Driter Driter Buna ziua! Intrebarea mea este: Ii posibil sa scap doar cu suspendare a permisului pentru 90 de zile sau cu o amenda pentru alcoolemie de 0.73 in aer? Tin sa ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice floppy5_87 floppy5_87 un sfat ce as putea sa mai rezolv : am condus baut la volan si mi s-a depistat ca aveam 0.77 in aeru expirat ... am fost condus la spital unde mi s-au recoltat ... (vezi toată discuția)