avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract linie credit garantat cu fidejusiune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract linie credit garantat cu fidejusiune

Buna ziua,
Sunt administratorul unei societati comerciale, am facut in 2008 o linie de credit fara garantii doar cu contract de fidejusiune, (doar atat se cerea atunci), dupa multe insistente din partea bancii am acceptat, iar in acest an cand a fost vorba de prelungirea creditului, aceste conditii nu au mai fost acceptate de banca cerandu-mi garantii imobiliare.
Astfel eu nu am ce garantii sa duc la banca ,real, iar nu pot opri lumea pe strada sa accepte sa vina ca si girant, astfel din aprilie o tot lungim cu povesti, se aduna dobanzi, firma merge cu profit, dar eu tot nu am reusit sa ii conving sa rambursez creditul, lunar, ca si un credit normal.
In momentul de fata cand chiar este nevoie de bani, ca sa rambursez acel credit in intregime ar trebui sa opresc toata activitatea, sa astept sa imi incasez banii si sa dau bancii inapoi banii, ceea ce nu vreau.
Va rog ajutati-ma cu o idee, sa nu ajung ca si banca sa inceapa executarea silita, a societatii
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 22:33, 1 Octombrie 2010
Incercati sa obtineti o linie de credit de la o alta banca...
Exista doua variante, in care puteti rezolva problema:
1. refinantarea liniei de credit la alta banca comerciala, cu costurile suplimentare aferente;
2. Solicitarea unei garantii acordate de FNIMM, dar nu mai mult de 70% din valoarea aprobata a liniei de credit. Aceasta garantie va va fi acordata daca pe langa fidejusiunea de care ati mentionat, mai aduceti o alta garantie, de ex. o cesiune de contract comercial incheiat intre firma dvs si o alta societate comerciala. Aceasta cesiune presupune ca banca sa notifice firma partenera ca trebuie sa va faca toate platile legate de relatia de afaceri derulata intre dvs si respectivul partener, exclusiv prin contul deschis de dvs la finantator. Aceasta garantie, ca si fidejusiunea vor fi inscrise in mod corespunzator la AEGRM.
In concluzie, acea fidejusiune este acceptata ca element de confort pentru banca, nicidecum ca si garantie reala la credit.
Va sugerez sa faceti o vizita la finantatorul dvs si sa discutati asupra celei de-a doua variante mentionate anterior.
Mult succes =D>
Multumesc pentru raspuns, oricum varianta cu o alta banca am incercat-o, dar desigur ca si ei au cerut garantii ceea ce in momentul de fata nu este posibil.
Totusi nu inteleg daca a fost semnat un contract unde eu am platiti toate dobanzile, etc. ce motive ar fi ca si acuma sa nu accepte asta fiindca se demonstreaza prin balanta firmei ca suntem la rezultate financiare bune ca si in 2008, 2009 poate mai bine un pic.
Eu am fost luat pe nepregatite, daca stiam acest lucru altfel gandeam toata strategia de a merge cu linia mai departe, sau a rambursa o parte din ea, existau posibilitati daca as fi fost anuntat din timp.
Totusi daca ajung la executare, sau alte minuni de unde se incepe, voi fi contactat de o persoana anume care se va ocupa de firma mea, sau nu stiu care sunt pasii pe care banca ii urmeaza pentru recuperarea creditului
Va multumesc
Trebuie sa platiti lunar dobanda calculata la valoare utilizata a liniei de credit. Daca 3 luni consecutiv nu veti achita aceste dobanzi, la 90 de zile intarziere, banca poate incepe executarea pentru acoperirea creantei sale. Acea fidejusiune nu este o garantie executabila, care sa fie lichida imediat. Banca va face demersurile necesare la Registrul Comertului, pentru firma, apoi, daca aceasta nu are active in proprietate, inregistrate in balanta, va face demersuri si la AFP pe numele dvs, ca reprezentant legal. Daca va va gasi acolo cu proprietati si alte active mobile va incepe executarea prin executor bancar, dupa ce, in prealabil va va notifica. Daca niciuna din variantele enumerate mai sus nu este plauzibila, poate solicita intrarea firmei in insolventa, conform prevederilor legii 85/2006, actualizata in 2010.
Incercati totusi, poate, ajungeti la o intelegere cu banca privind garantia Fondului de Garantare pentru IMM si acea cesiune de contracte comerciale de care, v-am pomenit ieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta intre doua firme robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Am o problema. Un partener de afaceri (client) are o datorie fata de firma noastra (facturi neachitate). Ne-a propus sa facem un contract de cesiune ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)
Pot da banca in judecata? danhof danhof Buna ziua, Nu stiu daca problema mea se incadreaza la acest capitol,dar nu am stiut sa o incadrez in alta parte. Am luat un credit de la o banca in 2005, ... (vezi toată discuția)