avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... BCR Asigurari Vienna Insurance Group nu vor sa ma ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

BCR Asigurari Vienna Insurance Group nu vor sa ma despagubeasca

Buna ziua, in data de 16.09.2010 in jurul orelor 12.30 circuland cu autoturismul Bmw 330d din directia Valea Ialomitei spre Valea Argesului, in timp ce eram stationat in coloana la semafor, am fost lovit din spate de autoturismul marca Renault Clio, care circula cu aproximativ 40-50 km/h, in urma impactului am avut cateva momente in care era sa-mi pierd cunostinta, din cauza socului puternic intre cap si tetiera. Am mutat masinile in afara carosabilului pe o alee latularnica, dupa care am sunat la serviciul de urgenta 112, deoarece aveam stari de lesin. In cateva minute au sosit la fata locului 2 echipaje de politie si un echipaj smurd. Dupa aproximativ 10-15minute, mi-am revenit dupa care am fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Testul a fost si pentru soferul autoturismului Renault Clio, rezultatul fiind tot 0. Inainte de sosirea echipajelor de salvare si politie, am fost inspirat sa opresc un martor si sa-i notez numarul de telefon, si sa fotografiez zona accidentului cu telefonul mobil.
Masina mea BMW 330d a avut bara spate sparta, toba de esapament indoita, portbagajul zgariat, lacas oala roata de rezerva indoit, ornamentele zgariate si ornament tabla de sub portbagaj indoit; Renaultul CLiu a fost serios avariat in partea frontala, capota, aripi, bara , masca, far.
Impreuna cu celalat conducator auto am completat formularul de constatare amiabila, si am facut copii dupa buletinul si talonul dansului.
In data de 20.09.2010 impreuna cu celalalt conducator si ambele autovehicole, m-am prezentat la sediul pentru constatare daune, unde domnul constatator a constatat daunele autoturismelor si a fotografiat piesele avariate. Dupa cateva zile am mers la un service particular unde mi s-a efectuat o reconstatare, in prezenta domnului constatator. Seful de service, mi-a facut o evaluare estimativa pentru reparatie, cu aproximatie 9000 lei.
In data de 30.09.2010 am primit o recomandata de la BCR Asigurari Vienna Insurance Group in care erau scrise urmatoarele:
"Referitor la adresa trimisa de dvs la sediul Sucursalei Municipiului Bucuresti a BCR Asigurari VIG, in care solicitati comunicarea stadiului instrumentarii dosarului de dauna de mai sus, va comunicam ca acesta a fost inchis, neefectuindu-se despagubirea.
Aceasta decizie are la baza expertiza tehnica extrajudiciara intocmita de catre expertul tehnic judiciar autovehicule si circulatie rutiera agreat de BCR Asigurari VIG si acreditat de catre institutiile statului. Concluziile acestei expertize sunt urmatoarele:
Avariile autoturismului B-70-DFP (Renault) nu se pot justifica prin dinamica declarata a accidentului. Este exclusa orice posibilitate de producere a avariilor autoturismului BMW320 D printr-un impact cu auto B-70-DFP. Toate avariile autoturismului B-58-DGP erau preexistente accidentului declarat de catre dvs in data de 16.09.2010. Toate avariile autoturismului B-70-DFP si ale autovehicului B-58-DGP, provin din alte evenimente".

Mentionez ca cu aproximativ 10 minute inaintea producerii accidentului, am plecat de la un service auto, unde masina mea a fost vazuta de aproximativ 5 persoane, masina fiind in perfecta stare tehnica si optica. Acel service este prevazut si cu camere de supraveghere video, dar nu stiu momentan cum si daca pot intra in posesia inregistrarii video.
Astazi 30.09.2010 am contactat telefonic personalul acestei societati de asigurare, unde mi s-a spus ca dosarul nu figureaza inchis in sistem. Pe adresa de email a societatii am trimis fotografiile efectuate de mine cu telefonul mobil si sesizarea pe care am facut-o catre CSA.
As dori sa stiu ce pasi am de urmat, daca este nevoie sa actionez in instanta aceasta societate de asigurari, daca pot solicita si altfel de daune inafara celor materiale etc.
Multumesc anticipat pentru ajutorul dumneavoastra, Cu stima AA
Cel mai recent răspuns: augustin01 , utilizator 17:17, 20 Octombrie 2010
augustin01 a scris:

Dar vorba avocatului, ei au nevoie de "experti" care sa nu vada accidentul, nu?!

Nu domnule. Toti strainii care au venit aici au venit sa faca ce fac si in Occidentul lor. Numai ca vazandu-ne apucaturile aproximative si legislatia puerila si-au zis ca ei de ce nu ar face si ceva rabaturi de la corectitudine. CVa vorba aceea acum ei este si ei Romani si deci fac precum romanii. Iar daca pot evita o despagubire de ce nu. Dar vorba unuia din conlocutori. Daca contesta fraptele oare de ce nu fac ei demersurti vizand incercarea de fraudare a asigurarilor ??? Oricum eu cred ca pana la urma stransi cu usa vor face ce trebuie sa faca o casa de asigurari ce*si merita numele

Bafta
Am primit acelasi raspuns negativ. Am inteles ca au trimis si la csa raspunsul lor, si de obicei daca cei de la csa nu sunt de acord cu ei le trimit imediat cerere de reanalizare, dar nu au primit nimic de la csa.. deci ar fi de acord cu decizia lor.
Astazi ma duc la avocat sa incepem procedura de actionare in instanta.
Stimate domn

Sunteti pe o pista gresita.
Nu aveti de ce sa lungiti aceasta situatie.
Trebuie sa faceti urmatoarele:
1 - Chemat in judecata asiguratorul, dupa ce faceti procedura concilierii. (si nu va faceti griji pt ca asiguratorii nu vin de regula la conciliere)
2 - Verificat daca celuilalt sofer i s-a dat pv de contraventie si daca l-a atacat. Daca l-a atacat interveniti in acel proces.
3 - Administrat probe in Instanta, doar pe argumentele de care se foloseste asiguratorul. Expertiza privind dinamica producerii accidentului prin prisma avariilor este binevenita. Va sugerez sa va luati si expert parte.

Concluzie: Trebuie sa va cautati in avocat specializat pe asigurari si accidente
Pana la urma a fost vorba de o neintelegere, am rezolvat astazi. Multumesc celor care au participat la solutionarea acestui caz. Multumesc pentru ajutorul si sfaturile dumneavoastra.
Cu stima, Augustin A

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurare cristinamihai cristinamihai Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. In ziua de 16.06.2010 circuland regulamentar cu autoturismul personal ... (vezi toată discuția)
Refuz plata casco AndreiC78 AndreiC78 La sfîrşitul săptămânii care a precedat evenimentul, am fost plecat din Bucureşti, revenind în localitate în data de 09.05.2010. Acestă deplasare nu ... (vezi toată discuția)