avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salar

ce trebuie sa fac ,pt a-mi recupera salarul trecut in cartea de munca?
am lucrat la o firma de transport international din luna martie si nu am primit salarul minim pe economie ,respectiv 720 ron. am primit numai bonificatia de 10 la suta pe cabina din valoarea transportului (pe masina eram 2 soferi ,echipaj) ,partea mea era de 5 la suta.CUM PROCEDEZ.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:16, 2 Octombrie 2010
Depuneti la tribunal actiune civila in pretentii.In acelasi timp sesizati ITM.

andymaurul
Multumesc, pt o actiune in instanta am nevoie de avocat ?
Sau ma pot reprezenta singur?
Va puteti reprezenta si singur, dar ar fi bine sa fiti indrumat si de un avocat .
va multumesc, ITM-ul are obligatia de a primi statele de plata semnate sau....?
Este pertinenta intrebarea dvs.,dar....din pacate ,in opinia mea,majoritatea ITM-urilor din tara primesc statele de plata nesemnate.In alta ordine de idei,un stat de plata nesemnat este in defavoarea angajatorului,in cazul unui proces,pentru ca nu va putea fae dovada platii salariului angajatului.

andymaurul

Alte discuții în legătură

Teapa in germania cristi102 cristi102 am si eu o problema!am plecat la munca in germania cu o firma din romania.am fost plecat pe delegatie.cand am plecat din tara patronul respectiv ne-a promis ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda itm-munca la negru andreea-milo andreea-milo Buna seara, Trei din fostii mei angajati au inaintat o plangere la ITM pentru neplata salariilor restante pentru lunile noiembrie si decembrie 2013. Cei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului adriana_oancea adriana_oancea Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Pana acum 2 luni aveam salariul de incadrare 1575 ron, iar pe fluturas imi apareau 1100 lei. De doua luni am salariul de ... (vezi toată discuția)