avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare amenda ITM-munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare amenda ITM-munca la negru

Buna seara,

Trei din fostii mei angajati au inaintat o plangere la ITM pentru neplata salariilor restante pentru lunile noiembrie si decembrie 2013.
Cei trei au fost angajati in luna octombrie,au fost inregistrati in Revisal,le-au fost platite contributiile catre stat dar nu au semnat contractele de munca,au fost chemati sa le semneze si nu s-au prezentat la momentul respectiv.
In urma controlului le-am trimis prin mandat postal sumele datorate si am primit amenda 30000 ron pentru munca la negru deoarece nu aveam contractele semnate.
Doamna inspector mi-a acordat un ragaz de 2 zile in care sa incerc sa ii conving pe fostii mei salariati sa semneze contractele dar evident ca acestia au refuzat.
Aceeasi doamna inspector mi-a recomandat sa contest amenda argumetand faptul ca salariatii erau inregistrati in Revisal,aveau taxele platite si mai mult decat atat doi din ei au primit o adeverinta de salariat in perioada respectiva.

Va rog sa imi spuneti daca mai e considerata munca la negru atata timp cat exista inregistrari in Revisal,taxe platite la zi,adeverinte de salariat eliberate?

Am vreo sansa de castig daca fac contestatie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 20 Ianuarie 2014
Expresia uzitată pentru munca fără forme legale este munca “la negru” . Altfel spus, munca prestata fara a avea incheiat un c.i.m.

In cazul nesemnarii c.i.m. de catre ambele parti se poate vorbi despre munca la negru.

Dovada ca le-ati platit salariile o aveti?
Da,mandatul postal,le-am trimis banii prin posta
Litigiul trebuie sa aiba mai multe capete de cerere. Se contesta amenda primita si trebuie ca instanta sa constate existenta unui raport de munca incheiat intre angajator si persoanele respective.
Sa nu mai inregistrati niciodata in Revisal CIM nesemnate de angajati. Un CIM nesemnat nu e un contract, intrucat nu exista acordul de vointa. In Revisal se inreg doar CIM, deci cele semnate de ambele parti.
In ceea ce priveste plangerea contraventionala v-as sfatui sa solicitati inlocuirea amenzii cu avertismentul. Nu cred ca intanta va anula PVCSC.
Care ar fi capetele de cerere?
1.Inlocuirea amenzii cu un avertisment,
2.Dovedirea existentei unui raport de munca intre salariati si societate-aici pot veni cu dovada platilor salariale si a taxelor la finante ,eliberarea unei adeverinte de salariat

Alte discuții în legătură

Contractul de munca cu angajatorul silviu35 silviu35 CONTRACTUL se poate incheia fara o fisa medicala de catre angajator. (vezi toată discuția)
Amenda itm andidari35 andidari35 SC X a fost amnedata contraventional cu 20 000 lei pt ca au gasit unul din angajati ca nu avea contractul de munca inregistrat la REVISAL iar pe altul-care era ... (vezi toată discuția)
Amenda 10.000 ron munca la negru/ salariat ioana-ramona7 ioana-ramona7 Buna ziua, as dori sa va intreb daca in momentul controlului de la ITM salariatii aveau contracte de munca inregistrate si semnate de catre salariati , iar 5 ... (vezi toată discuția)