avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare amenda ITM-munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare amenda ITM-munca la negru

Buna seara,

Trei din fostii mei angajati au inaintat o plangere la ITM pentru neplata salariilor restante pentru lunile noiembrie si decembrie 2013.
Cei trei au fost angajati in luna octombrie,au fost inregistrati in Revisal,le-au fost platite contributiile catre stat dar nu au semnat contractele de munca,au fost chemati sa le semneze si nu s-au prezentat la momentul respectiv.
In urma controlului le-am trimis prin mandat postal sumele datorate si am primit amenda 30000 ron pentru munca la negru deoarece nu aveam contractele semnate.
Doamna inspector mi-a acordat un ragaz de 2 zile in care sa incerc sa ii conving pe fostii mei salariati sa semneze contractele dar evident ca acestia au refuzat.
Aceeasi doamna inspector mi-a recomandat sa contest amenda argumetand faptul ca salariatii erau inregistrati in Revisal,aveau taxele platite si mai mult decat atat doi din ei au primit o adeverinta de salariat in perioada respectiva.

Va rog sa imi spuneti daca mai e considerata munca la negru atata timp cat exista inregistrari in Revisal,taxe platite la zi,adeverinte de salariat eliberate?

Am vreo sansa de castig daca fac contestatie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 20 Ianuarie 2014
Intr-adevar , cam astea ar fi capetele de cerere . Daca instanta constata existenta raportului de munca, atunci va putea sa inlocuiasca amenda cu o alta sanctiune contraventionala.
M-ar ajuta cumva daca in cerere mentionez faptul ca sunt la prima abatere si faptul ca firma este nou infiintata (octombrie 2013) .

Am citit ca si angajatii platesc amenzi de la 500 -1000 ron pentru munca la negru,in ce conditii sunt si ei sanctionati de catre inspectorii ITM? Doar in cazul unui control inopinant sau si in urma unei sesizari?
Cred ca v-ar ajuta sa mentionati ca nu ati mai fost sanctionata

Atat in urma unui control inopinant, dar si in urma unei sesizari se poate constata si sanctiona munca la negru .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca cu angajatorul silviu35 silviu35 CONTRACTUL se poate incheia fara o fisa medicala de catre angajator. (vezi toată discuția)
Amenda itm andidari35 andidari35 SC X a fost amnedata contraventional cu 20 000 lei pt ca au gasit unul din angajati ca nu avea contractul de munca inregistrat la REVISAL iar pe altul-care era ... (vezi toată discuția)
Amenda 10.000 ron munca la negru/ salariat ioana-ramona7 ioana-ramona7 Buna ziua, as dori sa va intreb daca in momentul controlului de la ITM salariatii aveau contracte de munca inregistrate si semnate de catre salariati , iar 5 ... (vezi toată discuția)