avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ITM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ITM

SC X a fost amnedata contraventional cu 20 000 lei pt ca au gasit unul din angajati ca nu avea contractul de munca inregistrat la REVISAL iar pe altul-care era inca in discutii, in proba-ca nu avea deloc CIM.
Mentionez ca pt primul angajat exista CIM inca din 2011 insa dintr-o eroare nu era inregistrat la Revisal iar pt al doilea i-am facut CIM si l-am inregistrat la Revisal(conform planului de masuri) mentionand ca este incheiat cu o data de aproximativ o saptamana inaintea controlului.
va rog sa-mi spuneti cum pot contesta aceasta amenda si ce sustineri sa am pentru ca macar sa-mi inlocuiasca cu avertisment?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:59, 22 Mai 2014
Cred ca ar fi bine sa apelati la o persoana specializata in astfel de cazuri.
Exista prezumtia de legalitate a PVCSC, adica actele intocmite de functionarii publici de control, in cazul dvs, a fost intocmit in conditii legale, reflecta realitatea, etc. Va trebui sa rasturnati aceasta prezumtie sau sa dovediti ca ca pericolul social este scazut (putin probabil) ori sa solicitati anularea PVCSC-ului (in functie de probatoriul adus).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda itm-munca la negru andreea-milo andreea-milo Buna seara, Trei din fostii mei angajati au inaintat o plangere la ITM pentru neplata salariilor restante pentru lunile noiembrie si decembrie 2013. Cei ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa infosyst infosyst Inspectoratul Teritorial de Muncă , s-a constatat fatul că am încălcat dispoziţiile art. 260 alin.1 lit.a) din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) republicat ... (vezi toată discuția)
Contestatie ridicare permis Marius VLM Marius VLM În hotărârea primita in urma procesului de anul trecut se stipulează asa: \" Admite in parte plângerea contraventionala formulată de petentul X, în ... (vezi toată discuția)