avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune internet.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune internet.

Buna ziua in primul rand,as dori sa va spun ca e pentru prima data cand postez pe un site,sunt fortat de imprejurari sa fac acest lucru deoarece am un frate mai mic (major-22 ani) care a facut o boacana pe internet.
FAPTA : Deoarece am avut niste probleme financiare serioase el s-a gandit sa faca rost de ceva banii pentru a ne ajuta,nu tocmai printr-o cale legala si anume a vorbit cu un american pe internet si a facut in asa fel incat i-a trimis banii direct in contul personal de la banca,intre ei doi nu exista nici o legatura (cu exceptia banilor trimisi in cont,900 dolari) gen : mesaje pe telefon,emailuri,din cate imi sp el e ff probabil sa nu fie nici conversatie dupa messnger ca si proba.Pe mine unu ma sperie lucru acesta si nu as vrea sa pateasca ceva si in acelasi timp el nefiind facut pentru asa ceva este foarte speriat.Ce e de facut?
Ce risca in momentul de fata daca respectivul merge la politie si depune plangere?
BANII trimisi in contul sau sunt o dovada certa si nu mai e nevoie de alta proba pentru al acuza de inselaciune?Trebuie sa se dovedeasca intr-un fel?.Daca el spune ca nu are nici o legatura cu banii,pur si simplu au aparut la el in cont,ia vazut acolo si i-a scos-pentru ca nu e nici o legatura intre ei doi.
Este vorba de un proces civil sau e un caz anchetat de procurori,o fapta penala de fel(nu are antecedente)
Ce sanse sunt ca sa pateasca ceva?
Cum trebuie sa procedez?

Ma scuzati de deranj dar familia noastra nu s-a ocupat cu asa ceva si nu avem habar,imi puteti raspunde la intrebari clar?
VA MULTUMESC.

Cel mai recent răspuns: casius , utilizator 03:18, 22 Decembrie 2010
Nu am inteles ce trebuia sa faca fratele in schimbul banilor. Daca trebuia sa trimita un produs si nu l-a trimis, sau daca trebuia sa faca ceva si nu a facut, sau daca trebuia sa faca ceva ilegal, va sfatuiesc sa trimiteti banii inapoi de urgenta.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Multumesc de raspuns.Trebuia sa plece in america al el.....
Banii erau pt bilet de avion dus-intors.
Trimiteti-i inapoi.
Buna seara! Fapta este inselaciune. Daca americanul ii face plangere penala va fi anchetat pentru inselaciune chiar daca ii trimite banii inapoi. Acest aspect are insa relevanta la stabilitrea pedepsei. Are sanse reale sa fie achitat. Mult succes!

Alte discuții în legătură

Escrocherie Maiglo Maiglo Bună seara, Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a ... (vezi toată discuția)
Am trimis banii si nu am primit produsul Axxy007 Axxy007 Buna Ziua, am si eu o problema. Cu ceva timp in urma am ales sa cumpar de la cineva un telefon mobil, oferta am gasit-o pe Facebook si era destul de tentanta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am achiziționat o instalație de brad de pe un grup ... Marcel2017 Marcel2017 Buna ziua. Am achiziționat o instalație de brad de pe un grup cu obiecte vechi din perioada comunismului. Am transferat suma de 200 lei in contul trimis de ... (vezi toată discuția)