avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere schimbare judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere schimbare judecator

Buna ziua ,
Eu sunt implicat intr-un proces de divort - partaj + incredintare minor - la judecatoria sector 6 .
Problema este ca doamna judecator se poarta foarte urit si intimidator cu mine - nu studiaza nimic din ce am depus la dosat - a incuviintat sa fie audiati martori rude de gradul 1 in procesul de incredintare minor desi eu m-am opus - incearca sa gaseasca motive sa ma trimita la examinare psihiatrica fara a avea probe solide in acest sens - doar ca a spus sotia mea despre mine ca sunt nebun si ca dormeam foarte mult - si ca stie sotia mea ca am suferit de boli psihice de la virsta de 24 de ani cind noi ne-am casatorit cind eu aveam 27 de ani .

Am mai avut un proces de ordonanta prezidentiala in care s-a antepronuntat spunind ca nu vede nici un pericol pt minor , desi si acolo a insistat atit de mult incit a trimis adrese la Spitalul Alexandru Obreja - sotia a afirmat ca am fost internat acolo - si cei de acolo au raspuns ca nu figurez .

Acum in cadrul divortului o sa trimita la clinica Medicover aceeasi adresa - acum chiar asa sa ajung sa ma caute la toate spitalele de nebuni numai ca zis sotia mea acest lucru despre mine ?
Pt mine este primul contact cu tribunalele - chiar asa funct sistemul - doamna judecator poate sa faca ce vrea si cum vrea atit timp cit sta pe scaunul respectiv ?

P.S am observat ca si in alte dosare inaintea mea - a tipat si intimidat un reclamant-parat implicat intr0-un proces similar - si cind avocata acestuia a spus acest lucru a amendat-o ca a vorbit peste instanta etc .
Cum pot cere schimbarea judecatorului ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:46, 28 Noiembrie 2010
Motivele pentru care un judecator poate fi inlocuit sunt prevazute de codul de procedura civila in mod limitativ si motivele incluse de dumneavoastra nufigureaza.. Este de datoria judecatorului sa verifice tot ce spun partile. Dumneavoastra va judecati cu sotia..deci este firesc sa fie verificat ce spune sotia si ar putea avea relevanta in cauza. O eventuala problema psihica ar avea relevanta intr-o cauza de incredintare minor..deci judecatorul a cerut pentru ca e in interesul minorului.. nu pentru ca ar avea ceva personal cu dumneavoastra.
Totusi, conform art.24, judecatorul care a dat o hotarare intr-o pricina nu poate lua parte la judecarea aceleiasi pricini in recurs sau apel si nici in caz de rejudecare dupa casare.
Din cele relatate de dvs,rezulta in mod cert ca nu exista motive pentru admiterea unei cereri de recuzare,nefiind vorba despre nico incompatibilitate magistratului in sensul legii,dar aveti posibilitatea sa sesizati CSM- ul.
De asemeni puteti merge in audiente cu sesizari scrise la presedintele/vicepresedintele instantei sau la corpul magistratilor inspectori.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
problema este ca totodata se si pronunta cumva inainte - la partaj de exemplu imi zice- ce domnul X tu vrei sa revii la starea anterioara casatoriei - hai ca am vazut-o si pe asta - sau incearca sa ma intimideze - cit priveste investigarea prob mele deja a primit raspuns ca nu am fost internat in spital de 9 ani de zile - ce vrea acum sa ma caute la toate spitalele doar ca spus avocata sotiei acest lucru - sotia mea a consumat heroina si pt ea nu a dispus sa nu dispune nici o masura - ceea ce ma face sa trag concluzia ca judeca cam strimb
Daca se antepronunta in instanta cu privire la solutia pe care o va pronunta puteti sa solicitati sa se abtina in instanta si apoi,sa solicitati recuzarea magistratului,dar trebuie sa existe astfel de situatii.
Din tot ce ai descris aici nici eu nu vad nici un motiv legal pt schimbarea judecatorului. Si mai sunt cateva precizari:
1) partajul la divort presupune impartirea bunurilor. Probabil ca judecatoarei i s-a parut hilar ca o parte doreste doar banii integral cu care s-au cumparat lucrurile comune acum cativa ani. Asta este legea, se impart doar bunurile.
2) rude de grad intai inseamna doar mama- tata. Sora, frati etc nu mai intra la rude de grad intai la martori
3)daca nu este nimic de ascuns si doresti binele minorului, de ce te opui la aflarea unor informatii medicale, precum si la expertiza psihiatrica?

Alte discuții în legătură

Recuzarea judecatorului calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua am o problema. am initiat un proces pentru stabilirea unui program de vizita a fetitei mele , care se afla in grija fostei ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica in proces de divort abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un proces de divort cu mai multe capete - incredintare minor 2 ani si partaj . In actiunea introdusa de sotia ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica - codul civil - dreptul familiei abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un divort cu sotia cu mai multe capate - inclusiv incredintare minor - virsta 2 ani si partaj etc . Ea a ... (vezi toată discuția)