calin_pop2000 a scris:
buna ziua
am o problema. am initiat un proces pentru stabilirea unui program de vizita a fetitei mele , care se afla in grija fostei mele sotii.Deoarece parata are un avocat renumit iar eu ma reprezint singur am observat ca Judecatoarea are o atitudine ostila fata de mine , aici avand o mare influenta si experienta de viata a acestei Judecatoare , pentru ca se stie ca a avut o casnicie chinuita si a avut un divort cu scantei.Am fost amenintat in sedinta de judecata ca ma va pune la punct , se rasteste la mine de fiecare data cand doresc sa spun ceva..
Cum pot cere recuzarea acestei judecatoare? Pentru atitudine ostila pot cere recuzarea acesteia?
Atitudinea ostila a judecatoarei poate fi echivalenta unei antepronuntari.O lipsa de impartialitate si o vatamare vadita a drepturilor si intereselor dvs legitime.O piedica la accesul efectiv la justitie datorita intimidarii pe care o cauzeaza persoanei dvs.
Judecatorii nu au dreptul de a se antepronunta.Depinde ce afirmatii face si cum le veti proba.
Daca atitudinea judecatoarei e ostila nu prea vad ce aveti de pierdut.Poate reusiti sa renunte ea de buna voie la dosar daca reusiti sa va exercitati drepturile in mod legal.
De la o chestiune minora de acest fel, se poate ajunge la blocarea pentru o perioada destul de indelungata a dosarului pe cai legale.Si cand spun asta nu ma refer la admiterea cererii de recuzare.
Eu cred ca daca doriti sa faceti o cerere de recuzare trebuie sa va bazati pe antepronuntarea instantei dar va fi greu sa dovediti acest lucru.Aveti art 27 pct 7 C. pr. civ. pe care sa va intemeiati cererea de recuzare.
Mai departe, motivele in fapt le puteti evoca singur.
avocat Claudiu Lascoschi