Buna ziua ,
In prezent sunt implicat intr-un divort cu sotia cu mai multe capate - inclusiv incredintare minor - virsta 2 ani si partaj etc .
Ea a plecat de 1 an de zile in tara pentru tratament de dezintoxicare cu heroina - totusi avocata ei a cerut pt mine expertiza psihiatrica pe motivul ca sunt bolnav psihic si ma cauta pe la spitale si institutii .
Intrebarea este - cind se poate cere o astfel de expertiza in civil - ca in penal am inteles foarte clar - expertiza ar fi pt stabilirea capacitatilor mele parantale cind minorul este in ingrijirea mea - eu am un serviciu etc .
Se poate solicita o astfel de proba,problema este daca ea va fi uitla si pertinenta cauzei in conformitate cu dis.art.167 c.pr.civ.
In mod normal trebuie sa existe,antecedente medicale, acte medicale ale dvs,fie sa rezulte din celalalte probe administrate in cauza,necesitatea efectuarii unei astfel de expertize.
Daca nu exista acte medicale sau nu rezulta din probatoriile administrate pana in prezent,nu cred ca aceasta proba este admisibila.
o asemenea proba ptr. a fi admisa, trebuie precedata de depunerea unor inscrisuri medicale din care sa rezulte starea d-voastra de sanatate psihica; nu cred ca in divort-incredintare minor instanta ar admite ca probatoriu efectuarea unei asemenea expertize.
avocat Cristina Popescu
buna ziua - la mine deja judecatoarea a decis sa aplice proba cu expertiza psihiatrica chiar daca a primit informatii de la centrul medicover ca sunt clinic sanatos - si vrea sa vada daca ce am avut in trecut ma poate afecta in viitor - cind in lege scrie negru pe alb ca orice diagnostic din trecut nu e relevant in prezent .
cum pot sactiona sau sesiza acest abuz procedural cit si personal ?
conform cu ce articol din codul de procedura civila ma trimite ea la expertiza