avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protejarea datelor din fisa medicala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protejarea datelor din fisa medicala

Buna ziua ,
Am mai postat pe forum si astazi am vazut mesaj similar - eu sunt implicat intr-un proces de divort cu incredintare minor cu o instanta partinitoare . Desi fosta sotie nu a avut nici o dovada - in cele din urma instanta a cerut unei institutii medicale private fisa mea medicala - pentru zicea ea - instanta - sa decida daca ne trimite sau nu la expertiza psihiatrica - cum poate decice o instanta care nu are pregatire medicala fara nici un diagnostic prezent o asemenea decizie .

Cum se va mai pastra confidentialitatea fisei mele medicale - ce pot face daca vreun cuvint din fisa mea medicala - va fi pronuntat in sedinta publica - sau daca fisa mea medicala va ajunge la dosar apoi la avocata sotiei sau chiar la sotie .

Care sunt caile legale = sau ce zic legile astea despre asa ceva ?

Multumesc anticipat,
Stefan
Este evident ca partea cu care va judecati va avea acces la actele depuse la dosar, inclusiv fisa dvs medicala atata timp cat instanta a facut adresa la clinica respectiva. Si este firesc sa fie asa, este partea cu care va judecati , nu?
Inteleg ca s-a dispus expertiza psihiatrica pentru dvs, avand in cauza incredintare minor. Inteleg ca sunt lucruri aflate in fisa medicala , referitor la o problema psihica, care ar impiedica incredintarea minorului catre dvs. Si dvs doriti sa ascundeti asta..spre binele minorului? Responsabilitate parentala va spune ceva?
Din fericire, nici o lege nu sprijina incredintarea unui minor catre un tata cu probleme psihice. Si va dau un sfat: nu mai faceti afirmatii de genul "instanta partinitoare", este o acuzatie grava atata vreme cat nu o puteti sustine , si atata vreme cat afirmati acest lucru manat de o manie de persecutie numai, din cate inteleg.
Daca sunteti sanatos psihic si nu aveti nimic de ascuns... ceea ce ati scris si intrebat aici nu isi are sensul.
Nu, domnule draga, in dosarul in cauza Nu interesul dvs in ceea ce priveste confidentialitatea are prioritate, ci INTERESUL MINORULUI.. Daca in aceasta situatie doriti confinetialitate, atunci renuntati elegant la custodie, pentru ca din cate prevad in final tot acesta va fi rezultatul.
Doresc instantei sa isi faca treaba !
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
ContSters184084, utilizator
instanta nu are nici o competenta medicala - si a primit deja informatii de clinic sanatos - cu ce influenteaza capacitatea mea parentala ca am avut mincarici in talpa - mama fetitei a fost la dezintoxicare in anglia si instanta prea marita nu a cerut fisa medicala de acolo - eu nu am nici o prob psihica - dar informatiile din fisa mea medicala sunt confidentiale - si daca ele vor ajunge publice atunci vom avea o problema - dar oricum nu ai cum sa te lupti cu morile de vant si cu un sistem de cacao - eu cresc acest minor de 2 ani de zile ....
de ce afirmati ca daca informatiile din fisa dvs medicala ajung la dosar veti avea o problema? Pentru ca este o problema, evident.
Iar cand in cauza este interesul minorului, atunci problemele dvs nu mai sunt confidentiale vis-a-vis de instanta si evident partea cu care va judecati.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
ContSters184084, utilizator
dumneavoastra cum v-ati simti daca ne-am intilni pe sala la tribunal si eu v-as spune ca sunteti nebun si v-ar trimite instanta la expertiza psihiatrica numai ca ea instanta si pe ea nu o judeca nimeni ?
abs2010 a scris:

instanta nu are nici o competenta medicala - si a primit deja informatii de clinic sanatos - cu ce influenteaza capacitatea mea parentala ca am avut mincarici in talpa - mama fetitei a fost la dezintoxicare in anglia si instanta prea marita nu a cerut fisa medicala de acolo - eu nu am nici o prob psihica - dar informatiile din fisa mea medicala sunt confidentiale - si daca ele vor ajunge publice atunci vom avea o problema - dar oricum nu ai cum sa te lupti cu morile de vant si cu un sistem de cacao - eu cresc acest minor de 2 ani de zile ....

Daca sunteti sanatos psihic, cine va opreste sa dovediti acest lucru? Care este problema dvs?

Alte discuții în legătură

Expertiza psihiatrica - codul civil - dreptul familiei abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un divort cu sotia cu mai multe capate - inclusiv incredintare minor - virsta 2 ani si partaj etc . Ea a ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica in proces de divort abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un proces de divort cu mai multe capete - incredintare minor 2 ani si partaj . In actiunea introdusa de sotia ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)