avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protejarea datelor din fisa medicala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protejarea datelor din fisa medicala

Buna ziua ,
Am mai postat pe forum si astazi am vazut mesaj similar - eu sunt implicat intr-un proces de divort cu incredintare minor cu o instanta partinitoare . Desi fosta sotie nu a avut nici o dovada - in cele din urma instanta a cerut unei institutii medicale private fisa mea medicala - pentru zicea ea - instanta - sa decida daca ne trimite sau nu la expertiza psihiatrica - cum poate decice o instanta care nu are pregatire medicala fara nici un diagnostic prezent o asemenea decizie .

Cum se va mai pastra confidentialitatea fisei mele medicale - ce pot face daca vreun cuvint din fisa mea medicala - va fi pronuntat in sedinta publica - sau daca fisa mea medicala va ajunge la dosar apoi la avocata sotiei sau chiar la sotie .

Care sunt caile legale = sau ce zic legile astea despre asa ceva ?

Multumesc anticipat,
Stefan
in ce lege scrie acest lucru ca inf numai sunt confidentiale in acest caz ?
abs2010 a scris:

dumneavoastra cum v-ati simti daca ne-am intilni pe sala la tribunal si eu v-as spune ca sunteti nebun si v-ar trimite instanta la expertiza psihiatrica numai ca ea instanta si pe ea nu o judeca nimeni ?

Cred ca va contraziceti, in primul post ati spus ca instanta a trimis-o si pe ea la expertiza psihiatrica. De ce va contraziceti?
Cum m-as simti? Sanatos psihic fiind, as dovedi prin orice mijloace, fisele mele medicale, exeprtize, etc, ca sunt sanatos. Daca nu, atunci inseamna ca am o problema.
abs2010 a scris:

in ce lege scrie acest lucru ca inf numai sunt confidentiale in acest caz ?

Pentru ca in causa este incredintarea minorului, domnul meu, si ca atare interesul este cel al minorului.
[EDITAT]
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
atit cit nu exista un fapt care sa justifice o asemenea expertiza orice trimitere la o comisie care pune sub indoiala acest lucru este un abuz - sotia a fost trimisa la expertiza fara sa i sa ceara fisa medicala si fara sa ceara institutiei de detox la care a fost aceste informatia - instanta a considerat ca nu sunt necesare parca ea s-a dus acolo ca a luat vitamine - oricum eu aveam impresia ca nimeni nu e mai presus de lege - acum am descoperit ca exista aceste instante care aplica legea cum vor ele ca oricum nu le poate contrazice nimeni ....

intelegeti ce vreti ca tot nu mi-ati raspuns la intrebare - daca nu raspundeti atunci nu mai faceti informatii gratuite
Am citit acum si celelalte postari ale dvs, de la alte topicuri, in care afirmati ca sotia a adus acte doveditoare cum ca a fost la clinica, si se duce apoi la expertiza psihiatrica. Asadar, de ce aici va conntraziceti si afirmati exact pe dos. In care dintre cele 2 realitati pe care le prezentati credeti?
Instanta are dreptul sa ceara fisele dvs de la nu conteaza ce institutie medicala, si le va primi obligatoriu. Are dreptul sa va trimita la expertiza psihiatrica,cu sau fara fise,pe declaratii ale martorilor si alte probe. Dvs aveti dreptul sa dovediti ca sunteti sanatos.
Dvs [EDITAT] nu faceti nimic. De ce? Pentru ca nu puteti? Inca o data, cine ve opreste sa dovediti ca sunteti sanatos. Si daca nu sunteti apt de capacitati parentale, de ce vreti sa ii faceti rau propriului copil? Dar, sigur, tocmai aici este paradoxul, pentru care eu ca psihiatru m-am bagat in discutie.
Daca inca nu v-ati lamurit, intrebati-o pe judecatoare in temeiul carei legi dispune expertiza psihiatrica.
Am observat ca au fost aici avocati care v-au raspuns f clar. Si va rog sa nu imi mai adresati expresii jignitoare, nu sunt permise pe acest forum.
Si inca ceva, vizibil "batator la ochi". Sa stiti ca si actele doveditoare in legatura cu clinica ale sotiei dvs sunt confidentiale, dar din cate am inteles ea le-a adus la dosar si nu se opune expertizei psihiatrice, tocmai pentru ca primordial este interesul minorului, si nu imaginea publica din sala de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza psihiatrica - codul civil - dreptul familiei abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un divort cu sotia cu mai multe capate - inclusiv incredintare minor - virsta 2 ani si partaj etc . Ea a ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica in proces de divort abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un proces de divort cu mai multe capete - incredintare minor 2 ani si partaj . In actiunea introdusa de sotia ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)