Buna ziua ,
Eu sunt implicat intr-un proces de divort cu partaj si incredintare minor - la judecatoria sector 6 . Am decis sa ma reprezint singur de acum incolo cu fostul avocat am incheiat de comun acord colaborarea .
Am si eu o intrebare unde este precizat in CPC care sunt elemente pe care judecatorul trebuie sa le ia in considerare hotarirea incredintarii minorului .
In Codul Familiei se precizeaza in art 42:Instanta judecãtoreascã va hotãrî, odatã cu pronuntarea divortului, cãruia dintre pãrinti vor fi încredintati copiii minori. În acest scop, instanta va asculta pãrintii si autoritatea tutelarã si, tinând seama de interesele copiilor, pe care de asemenea îi va asculta dacã au împlinit vârsta de zece ani, va hotãrî pentru fiecare dintre copii, dacã va fi încredintat tatãlui sau mamei.
O multitudine de factori definesc cadrul general al interesului superior al copilului minor in cadrul format de un proces de divort. De la caz la caz, in functie de cei doi parinti si de situatia lor exacta, de starea de fapt, interesul copilului minor poate fi conturat si de o serie de elemente precum:
-conditiile pe care parintele i le poate oferi pentru crestere si educare
- mediul in care va creste si se va dezvolta
- relatiile personale pe care le are copilul cu parintele
-posibilitatea parintelui de a se implica in procesul de educare si dezvoltare a copilului
Divort
stoica_tatiana_2002
va rog. sotul meu a parasit domociliul meu. avem 2 copii sub 7 ani.el ar vrea sa aiba autoritate sa ii ia cand vrea.el vrea sa divorteze sa fie liber. nu ar ... (vezi toată discuția)