avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita persoana decedata ??!!
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita persoana decedata ??!!

Buna ziua !
Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in caz de boala sau deces. La momentul mortii mamei mele, am anuntat banca respectiva despre nefericitul eveniment, depunand o copie legalizata dupa certificatul de deces, certificatul constator al mortii, precum si o declaratie .
Acum am primit din partea bancii o citatie pe numele mamei mele pentru "încuviinţare executare silită". Cum este posibil asa ceva ?
Mama mea nu detinea nici un fel de proprietate sau bunuri, deci ce sa execute ??? Sau voi fi eu obligata sa achit creditul ?
Va rog, ce am de facut ? Trebuie sa ma prezint eu la proces ? Si daca da ce trebuie sa fac ?
Consider banca vinovata, deoarece nu si-a asigurat imprumutul, cu o polita de asigurare !
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 21:48, 21 Iulie 2011
cermak gruianu a scris:

Codul civil reglementeaza astfel de situatii si deoarece acest subiect a mai fost discutat, va prezint discutii similare:
www.avocatnet.ro/content/for...

Din cele citite la sugestia dvs, am inteles ca in cazul meu beneficiez de mostenire pasiva, adica datorii !
Nu am stiut ca trebuie sa dau o declaratie notariala de renuntare la "mostenire". Acum , la aproape 1 an de la decesul mamei mai pot face ceva in sensul acesta ? Cum poate demonstra creditorul ca eu am acceptat tacit aceasta mostenire ?
declaratia de acceptare sau renuntare la succesiune se face inauntru termenului de 6 luni.Dupa aceea vorbim de dezbatere a succesiunii.Acum mai este o problema daca in acest timp de un an a-ti facut anumite demersuri pe care nu le puteati face decat in calitate de mostenitor al defunctei mame( adica acceptare tacita),deci nu mai puteti renunta la mostenire,daca a-ti facut aceste lucruri.
Ex; a-ti achitat intretinere,lumina,inmormantare,a-ti facut pomeniri ,etc.. etc.

Totusi interesati-va mai bine desp[re o eventuala asigurarea in caz de deces,care este obligatorie, la orice banca.Fiindca este posibil ca sa fie asigurat creditul la o societate,dar Banca sa va urmareasca si pe dv ca mostenitor (debitor)dar sa-si recupereze si suma de ala asigurari pe de alta parte(Nu ar fi prima data )

.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
leusan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - obligatia de achitare a creditului de catre sora decedatei Alexandrarares Alexandrarares Buna ziua. O doamna a decedat anul trecut.Nu a fost casatorita,nu a avut copii.Nu a detinut absolut nimic pe numele ei.A avut in schimb doua credite la ... (vezi toată discuția)
Succesiune fbog fbog va rog sa-mi specificati urmatoarele: Tatal meu a murit si nu s-a facut succesiunea. Suntem doua surori si mama, Mama a facut un contract de imprumut cu o ... (vezi toată discuția)
Adresa catre banca caprice caprice Buna ziua, cum as putea redacta o adresa catre o banca creditoare referitor la faptul ca, speta: x = sotul, y = sotia X a facut un imprumut la o banca, insa a ... (vezi toată discuția)