avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... adresa catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

adresa catre banca

Buna ziua, cum as putea redacta o adresa catre o banca creditoare referitor la faptul ca, speta: x = sotul, y = sotia
X a facut un imprumut la o banca, insa a decedat iar banca trimite somatii peste somatii si amenintari cu executarea silita a lui y.
Y se afla in imposibilitatea de a plati datoria ramasa in urma lui x.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:25, 23 Mai 2011
Sotia, in calitate de mostenitoare a sotului decedat, a preluat si averea dar si datoriile sotului decedat(daca ati facut succesiunea sau daca ati acceptat tacit mostenirea chiar daca nu ati facut succesiunea). De aceea banca va trimite avertismente si daca nu platiti, se va ajunge la executare silita.
inca nu s-a facut succesiunea...ce pot executa in acest caz?
caprice a scris:

inca nu s-a facut succesiunea...ce pot executa in acest caz?


Art.780 C.civ."Titlurile executorii, obtinute in contra defunctului, sint personal executorii si in contra eredelui.Cu toate acestea, creditorii nu pot urmari executia decit dupa opt zile de la notificarea acestor titluri facute persoanei, sau la domiciliul eredelui".

In speta mai sunt aplicabile disp. art.699 c.civ., art.397-398 c.proc.civ. precum si disp. art.400 ind.1 c.proc.civ.

Discutii similare:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)
Deces titular contract credit-preluare obligatii contractuale mostenitori anamaria01 anamaria01 Buna ziua... as avea si eu o problema fff delicata...mama mea a avut un credit pe numele ei la o banca....de curand a decedat iar banca nu vrea sa acopere suma ... (vezi toată discuția)
Ajutor florin75 florin75 Fratele meu a girat cu o masina un prieten (asa zis) si acum are restante de 250 zile si e pus pe lista biroului executorului judecatoresc , el a decedat, ce ... (vezi toată discuția)