avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... deces titular contract credit-preluare obligatii ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

deces titular contract credit-preluare obligatii contractuale mostenitori

Buna ziua... as avea si eu o problema fff delicata...mama mea a avut un credit pe numele ei la o banca....de curand a decedat iar banca nu vrea sa acopere suma totala a creditului pe motiv ca polita de asigurare de viata incheiata de ea acopera numai riscul de deces prin accident ceea ce nu este cazul, moartea ei datorandu-se unei boli ff grave....In aceste circumstante, neavand posibilitatea de a achita ratele nu am dezbatut succesiunea pt a nu fi pasibila de plata...ce se intampla cu creditul daca titularul nu mai exista, mostenitori legali nu sunt inca, pe motiv de nedezbatere a succesiunii, ratele lunare nu se mai platesc o perioada indelungata de timp? Poate banca sa ma oblige sa dezbat succesiunea si sa accept fortat plata datoriei?Se poate ajunge la executare silita si in ce conditii?Are vreo relevanta faptul ca bunurile imobile existe in proprietatea mea si a mamei mele in indiviziune sunt ipotecate in favoarea aceleasi banci dar pe numele meu si nu al mamei?Ce pot sa fac in asemenea caz? Ajutati-ma va rog...nu stiu care e procedura...nu stiu ce am de facut...Multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:19, 1 Februarie 2011
Vedeti ca asigurarea trebuie sa fie atasata contractului de credit.Deobicei asigurarea de viata pentru credite implica si decesul ca urmare a bolilor.
Acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar si...nu veti raspunde cu bunurile proprii.
Varianta renuntarii la mostenire este exclusa, prin prisma disp. art.699 c.civ.

Discutii similare:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)
Adresa catre banca caprice caprice Buna ziua, cum as putea redacta o adresa catre o banca creditoare referitor la faptul ca, speta: x = sotul, y = sotia X a facut un imprumut la o banca, insa a ... (vezi toată discuția)
Proces impotriva sotiei titularului decedat theoxtheox theoxtheox Buna ziua As dori sa va prezint un caz concret. Tatal meu a facut un credit de nevoi personale la o banca, fara giranti sau garantii imobiliare. Intre ... (vezi toată discuția)