avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces impotriva sotiei titularului decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces impotriva sotiei titularului decedat

Buna ziua
As dori sa va prezint un caz concret.
Tatal meu a facut un credit de nevoi personale la o banca, fara giranti sau garantii imobiliare. Intre timp, a vandut o casa pe care o avea la tara si la scurt timp dupa aceasta vanzare a murit, avand o boala mai veche de inima.
Evident ca banca a inceput sa trimita somatii mamei mele care nu avea de unde sa plateasca ratele la creditul luat de tatal meu, ea neavand pensie.
Casa pe care a vandut-o fiind si unica proprietate pe care parintii mei o aveau, ar putea face banca o actiune pauliana de revocare a vanzarii acestuia, desi tatal meu a murit ?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
theoxtheox, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 15:05, 6 Aprilie 2011
Nu se pot judeca cu un defunct. Daca defunctul nu are alte bunuri, atunci este clar ca nu exista nici masa succesorala. Deci banca nu prea are ce face. Trimite somatii, intrucat potrivit Codului Familiei, si ratele sunt considerate tot a fi platite in "comunitate". Este cazul ca mama dvs sa nu cedeze amenintarilor bancii.
bioenergeta a scris:

Nu se pot judeca cu un defunct. Daca defunctul nu are alte bunuri, atunci este clar ca nu exista nici masa succesorala. Deci banca nu prea are ce face.

Masa succesorala este formata din activ si/sau din pasiv.Daca mostenirea are doar pasiv, cum puteti spune dvs. ca nu exista masa succesorala?Daca va sterg mesajul ca fiind offtopic, o sa va suparati...
Mai multa atentie va rog, se poate?Multumesc frumos.

Discutii similare in care userul poate gasi raspunsul la intrebarea formulata.
www.avocatnet.ro/content/for...

-actiunea pauliana:

Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Puteti evita sa mosteniti aceasta datorie doar daca, in termen de 6 luni de la deces dati o declaratie de acceptare sub beneficiu de inventar a succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mtudoran mtudoran Tatal meu a contractat un credit de nevoi personale fara girant si coplatitor.In urma decesului am primit somatie de plata pe numele tatalui precum si ... (vezi toată discuția)
Obligat sa achit dupa decesul tatalui remus82 remus82 DE UN AN JUMATE DECAND A MURIT TATAL MEU, CEI DE LA [editat] MA STRESEAZA SA ACHIT SUMA CE IA MAI RAMAS,ADICA. EL A LUAT DINTR-UN MAGAZIN OBIECTE ... (vezi toată discuția)
Contract de credit cu beneficiar decedat lizi13 lizi13 Buna ziua, Am o intrebare.. intrebatoare si v-as fi tare recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un raspuns: in 2007 tatal meu a contractat un imprumut de la una ... (vezi toată discuția)