avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Obligat sa achit dupa decesul tatalui
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Obligat sa achit dupa decesul tatalui

DE UN AN JUMATE DECAND A MURIT TATAL MEU, CEI DE LA [editat] MA STRESEAZA SA ACHIT SUMA CE IA MAI RAMAS,ADICA. EL A LUAT DINTR-UN MAGAZIN OBIECTE ELETROCASNICE PRIN RATE SI ACUMA BANCA A DAT CAZUL LA [editat]. EU UNUL NU AM SEMNAT ABSOLUT NIMIC SI NU EXISTA NICI O INFORMATIE DESPRE MINE IN ACTELE DE LA BUNURI. MA POATE OBLIGA SA ACHIT EU CHIAR DACA NU AM SEMNAT NIMIC>?
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati mesaje cu majuscule
2-Da ,mostenitorii pe langa dreptul la masa succesorala ,detin si oblogatia preluarii/
acoperirii restantelor/debitelor defunctilor.
3-Este de preferat sa achitati suma mentionata de recuperator,
dar nu am semnat chiar nimic, nu vad obligatia de ce sa ma oblige.Si daca nu avea mostenitori ce faceau? puneau sechestru oe bunurile imobile?>
cand acceptati o mostenire ,acceptati si activul si pasivul-datoriile.asta e legea si trebuie respectata,daca nu vreti ,treaba dvs..,va pot actiona in jud.daca aveti mai multe de lamurit consultati un avocat.Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
Cristina Voicu, Avocat
atunci cand el a scos nu era legea asta ciudata si nici macar nu mostenesc bunurile care lea luat, normal ca am facut succesiune dupa casa ca doar nu era sa las la stat.datimi va rog detalii mai multe despre legea de care vorbiti d-voastra sa pot fi lamurit
Legea e Codul civil si e in vigoare de vreo suta cincizeci de ani.
Masa succesorala e compusa din activ (bunuri) si pasiv (datorii). Daca ati acceptat succesiunea dupa casa, ati acceptat de fapt toata partea dvs. din masa succesorala, inclusiv pasivul.
Daca acceptati sub beneficiu de inventar, creditorul ar fi executat silit doar bunurile din masa succesorala, asa va pot executa si bunurile dvs. proprii, inclusiv sa va popreasca veniturile si sa va execute bunurile mobile si imobile.

Alte discuții în legătură

Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)
Se mostenesc creantele de la parintele defunct...??? dragos32 dragos32 Buna seara, Va rog f mult sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatorului aspect: Mama mea, care.... din nefericire, a decedat acum cateva saptamani, avea ... (vezi toată discuția)