DE UN AN JUMATE DECAND A MURIT TATAL MEU, CEI DE LA [editat] MA STRESEAZA SA ACHIT SUMA CE IA MAI RAMAS,ADICA. EL A LUAT DINTR-UN MAGAZIN OBIECTE ELETROCASNICE PRIN RATE SI ACUMA BANCA A DAT CAZUL LA [editat]. EU UNUL NU AM SEMNAT ABSOLUT NIMIC SI NU EXISTA NICI O INFORMATIE DESPRE MINE IN ACTELE DE LA BUNURI. MA POATE OBLIGA SA ACHIT EU CHIAR DACA NU AM SEMNAT NIMIC>?
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati mesaje cu majuscule
2-Da ,mostenitorii pe langa dreptul la masa succesorala ,detin si oblogatia preluarii/
acoperirii restantelor/debitelor defunctilor.
3-Este de preferat sa achitati suma mentionata de recuperator,
cand acceptati o mostenire ,acceptati si activul si pasivul-datoriile.asta e legea si trebuie respectata,daca nu vreti ,treaba dvs..,va pot actiona in jud.daca aveti mai multe de lamurit consultati un avocat.Succes!
atunci cand el a scos nu era legea asta ciudata si nici macar nu mostenesc bunurile care lea luat, normal ca am facut succesiune dupa casa ca doar nu era sa las la stat.datimi va rog detalii mai multe despre legea de care vorbiti d-voastra sa pot fi lamurit
Legea e Codul civil si e in vigoare de vreo suta cincizeci de ani.
Masa succesorala e compusa din activ (bunuri) si pasiv (datorii). Daca ati acceptat succesiunea dupa casa, ati acceptat de fapt toata partea dvs. din masa succesorala, inclusiv pasivul.
Daca acceptati sub beneficiu de inventar, creditorul ar fi executat silit doar bunurile din masa succesorala, asa va pot executa si bunurile dvs. proprii, inclusiv sa va popreasca veniturile si sa va execute bunurile mobile si imobile.
Overdraft
nicacarmen
Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)