avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Obligat sa achit dupa decesul tatalui
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Obligat sa achit dupa decesul tatalui

DE UN AN JUMATE DECAND A MURIT TATAL MEU, CEI DE LA [editat] MA STRESEAZA SA ACHIT SUMA CE IA MAI RAMAS,ADICA. EL A LUAT DINTR-UN MAGAZIN OBIECTE ELETROCASNICE PRIN RATE SI ACUMA BANCA A DAT CAZUL LA [editat]. EU UNUL NU AM SEMNAT ABSOLUT NIMIC SI NU EXISTA NICI O INFORMATIE DESPRE MINE IN ACTELE DE LA BUNURI. MA POATE OBLIGA SA ACHIT EU CHIAR DACA NU AM SEMNAT NIMIC>?
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
buna ziua .
pt. a nu fi obligat sa achitati dvs. diferenta de credit pe care tatal dvs. nu a achitat-o , trebuia sa acceptati succesiunea dupa defunctul dvs. tata, sub beneficiu de inventar .
daca ati acceptat succesiunea in mod expres, conform legii, ati preluat atat pasivul cat si activul succesiunii . astfel incat, sunteti obligat sa achitati dvs. diferenta de credit ramasa neachitata .
trebuia sa consultati un avocat in prealabil.
nu prea inteleg termenii d-voastra, cum adica trebuia sa accept succesiunea dupa defunctul lui.? in succesiunea mea scrie asa:
1.MASA SUCCESORALA:
a). bunuri mobile-nu au ramas
b).bunuri imobile:-cota de 1/2 parti din imobilul inscris in cartea funciara avand nr. X a localitatii X identificat cu nr. X apartament compus di atatea camere avand o suprafata de...situaut in localitatea.... in judetul.......proprietatea defunctului prin cumparare in timpul casatoriei
Nu sa intocmit inventar
Restul de 1/2 parti din bunul imobil de mai sus formeaza cota de bun comun a sotiei supravietuitoare x
Exact asa imi scrie mie in succesiune, mai datimi va rog niste pareri
Multumesc
User remus 82

:offtopic:interventie moderator

Va rog frumos sa va editati mesajul initial al acestei discutii in sensul scrierii textului cu litere mici (si nu de tipar deoarece se presupune ca tipati la noi) si sa stergeti denumirea societatilor implicate in discutie.Am observat ca scrieti si mesaje consecutive.Folositi functia editare daca de la ultimul dvs. raspuns nu a mai postat nimeni nici un raspuns.Mesajul consecutiv a fost deja sters.:)
Riscati sa va fie sters si mesajul initial, datorita faptului ca ati incalcat Regulamentul de postare in forum.
Multumesc anticipat pentru intelegere si colaborare.

Referitor la ultima dvs. intrebare:
Urmare a faptului ca dvs. si mama dvs. sunteti mostenitorii cotei de 1/2, din dreptul de proprietate al unui imobil, si pentru ca nu ati acceptat mostenirea sub beneficiu de inventar, sunteti obligati sa achitati intreaga datorie a defunctului dvs. tata.
Precizez ca atat dvs. cat si mama dvs. sunteti obligati sa achitati intreaga creanta.
O seara buna.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)
Se mostenesc creantele de la parintele defunct...??? dragos32 dragos32 Buna seara, Va rog f mult sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatorului aspect: Mama mea, care.... din nefericire, a decedat acum cateva saptamani, avea ... (vezi toată discuția)