avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O persoana cu handicap are dreptul la 2 prestatii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O persoana cu handicap are dreptul la 2 prestatii sociale pentru 2 copii?

persoana cu handicap,care are in grija doi copii ,unul de 2 respectiv 5 ani,are dreptul conform L.448/2006,la prestatii sociale pt. fiecare dintre cei doi copii?
unde pot gasi in lege sau in norme aceste prevederi?
Cel mai recent răspuns: disina , utilizator 21:02, 13 Octombrie 2010
1. Cititi legea cu atentie, oricum fiecare din cei doi copii au alocatii de la stat.
2. In functie de gradul de handicap puteti beneficia de ajutor social.
3. Adresati-va la Primarie - Serviciul de asistenta sociala.
eu ma refeream la drepturile prevazute de legea 448/2006, nu la alocatia de stat,pe care oricum nu primaria o plateste ci agentia pt. prestatii sociale, si care nu are legatura cu gradul de handicap.
o persoana cu handicap care are in grija si intretinere un copil normal,sau cu handicap are dreptul la unele prestatii prevazute in legea 448/2006
eu nu stiu daca aceste drepturi se acorda pt. toti copiii sau doar o singura prestatie,pt. un singur copil.
multumesc oricum.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestatii sociale acordate copiilor cu handicap SergiuBC86 SergiuBC86 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o lamurire referitor la prestatiile sociale acordate copiilor cu handicap. Am fetita de 1 an si 4 luni diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un grad de handicap? claudia252820 claudia252820 Azi am avut comisia de evaluare si urmeaza sa primim certificatul de incadrare in grad de handicap. Mama primeste indemnizatia de crestere copil iar copilul, ... (vezi toată discuția)
Alocația minorului cu grad de handicap Danisis Danisis Vă rog să îmi spuneți dacă copilul încadrat în grad de handicap accentuat benegociază de alocatie dubla de la stat pana la împlinirea vârstei de 2 ... (vezi toată discuția)