avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prestatii sociale acordate copiilor cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prestatii sociale acordate copiilor cu handicap

Buna seara!

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire referitor la prestatiile sociale acordate copiilor cu handicap. Am fetita de 1 an si 4 luni diagnosticata cu defect de sept atrial si a fost incadrata in grad de handicap accentuat. Conform legii 448/2006 copilul cu handicap acccentuat beneficiaza de alocatie de stat in conditiile si in cuantumul prevazut de lege, majorat cu 100%. Alocatia de stat este de 200 ron pentru copiii în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copiilor cu handicap). In aceste conditii nu ar trebui sa primesc 400 ron? Intreb pentru ca la Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale mi s-a comunicat ca o sa primesc doar 200 ron pana la varsta de 3 ani.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SergiuBC86 , utilizator 10:16, 9 Decembrie 2018
Legea 61/1993
Art. 3
(1) Cuantumul alocației de stat pentru copii se stabilește în raport cu indicatorul social de referință, denumit în continuare ISR, după cum urmează:
a) 0,4 ISR pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap);
....

ISR are o valoare de 500 lei .... in speta, alocatia este de 200 lei.
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns am inteles prevederile legii 61/1993. Cum am scris si mai sus in legea 448/2006 privind beneficiile persoanale cu handicap scrie ca are dreptul la alocatie se stat in conditiile si in cuantumul prevazut de lege majorat cu 100%. Din acest articol eu inteleg prin majorare 100% ca ar trebui sa mai primesc inca 200 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil cu handicap Despinu Despinu Buna ziua. Am fetita cea mica (1 an si o luna), incadrata cu handicap grav si cei de la DGASPC Galati nu vor sa imi acorde banii conform legii, adica pe ... (vezi toată discuția)
Alocația copilului Ce alocatie ia un copil cu unul din parinti cu handicap de gradul 1 (vezi toată discuția)
Alocația minorului cu grad de handicap Danisis Danisis Vă rog să îmi spuneți dacă copilul încadrat în grad de handicap accentuat benegociază de alocatie dubla de la stat pana la împlinirea vârstei de 2 ... (vezi toată discuția)