avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil cu handicap

Buna ziua.
Am fetita cea mica (1 an si o luna), incadrata cu handicap grav si cei de la DGASPC Galati nu vor sa imi acorde banii conform legii, adica pe planul fetei de recuperare, la sectiunea prestatii, mi-a fost bifata casuta cu "Alocatie majorata de 100%" conf. legii 448/2006 republicata, asta insemnand ca pana la varsta de trei ani, fetita ar trebui sa beneficieze de alocatie de 400 ron (200 ron dublati), dar au spus ca acest beneficiu este dupa ce iese mama din cresterea copilului, iar eu nu am gasit nicaieri stipulat acest lucru.

Legea nr. 448/2006 republicata 2008, legea privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1 din 03/01/2008, modificat prin: OUG nr. 86/2008.
Art. 58
(1) Copiii cu handicap, inclusiv copiii cu handicap de tip HIV/SIDA, beneficiaza de alocatie de stat in conditiile si in cuantumul prevazut de lege, majorat cu 100%.

Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata 2012:
Art. 3
(1) Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se stabileste in raport cu indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR, dupa cum urmeaza:
a) 0,4 ISR pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani (sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap);
b) 0,084 ISR pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii prevazuti la art. 1 alin. (3);

Cel mai recent răspuns: ionut simion , utilizator 22:14, 21 Decembrie 2019
1. Dvs. aveti dreptate, alocatia de stat pentru copii nu are nici o legatura cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC), cele doua se pot cumula.

2. Cei de la DGASPC sa va spuna care este baza legala a afirmatiei lor.
Cum ati rezolvat?
Sunt in aceeasi situatie. Va rog sa luati legatura cu mine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Decembrie 2019
ionut simion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocația minorului cu grad de handicap Danisis Danisis Vă rog să îmi spuneți dacă copilul încadrat în grad de handicap accentuat benegociază de alocatie dubla de la stat pana la împlinirea vârstei de 2 ... (vezi toată discuția)
Prestatii sociale acordate copiilor cu handicap SergiuBC86 SergiuBC86 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o lamurire referitor la prestatiile sociale acordate copiilor cu handicap. Am fetita de 1 an si 4 luni diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copiii pana la 2 ani alexandraBudur alexandraBudur buna ziua. alocatia se plateste pana cand implineste copilul 2 ani,indiferent daca am optat pentru concediul de crestere al copilului pana la 1 an sau 2? (vezi toată discuția)