avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... COMPETENTA ROMANIEI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

COMPETENTA ROMANIEI

Citat din comunicare:" Referitor la exceptia necompetentei teritoriale a instantelor romane in solutionarea acestui litigiu tribunalul va admite aceasta exceptie in considerarea Regulamentului Consiliului CE nr. 44 /2001 din 22.10.2000 privind competenta,recunoasterea si executarea hotaririi in materie civila si comerciala,din 01.01.2007 nemaifiind aplicabile prevederile legii nr.105/1992.Potrivit capitolului II sectiunea I art .2 pct.1 persoanele ,care au domiciliul pe teritoriul unui stat membru sunt actionate in justitie,indiferent de cetatenia lor,in instantele din statul membru in cauza.
Aceste dispozitii atrag competenta instantelor judecatoresti din germania in solutionarea acestui litigiu in considerarea domiciliului piritului."
situatie:proces incredintare minor in provincie (urmare cistigarii unui proces international bazat pe conventia de la haga in Bucuresti,decizie in care se hotareste copilul ramine la mama in Romania si nu este extradat Germaniei)
mama domiciliata in provincie,cetatenia romana,copilul dubla cetatenie,tatal german domiciliat in germania.
Ce parere aveti de competenta,comunicare? Dupa o hotarire bazata pe conventia de la Haga ,cine are competenta? Judecatoria a dat o hotarire pentru mama,tribunalul o desfiinteaza,cer parerea voastra.Bucurestiul da copilul,provincia nu.Oricum voi merge cu acest caz in presa.Va multumesc pentru orice opinie.Si mesaje private astept cu placere.
Cel mai recent răspuns: Mary355 , utilizator 16:04, 21 Decembrie 2007
daca cumva mai treceti pe aici inainte de sarbatori,as mai avea o intrebare. Tatal nu a platit pensia intretinere copil de doi ani de zile (deci abandon de familie). ma pot adresa procuraturii fara sa am sentinta definitiva de incredintare,este chiar mai benefic sa fac deja plingerea si sa o anexez dosarului?

va multumesc

sarbatori fericite va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta Mary355 Mary355 este regulamentul 2201 /2003 peste 44/2001?. Proces bazat pe conventia de la Haga cistigat in Bucuresti(copilul ramine in romania,nu va fi extradat),proces de ... (vezi toată discuția)
Competenta romaniei Mary355 Mary355 Citat din comunicare: Referitor la exceptia necompetentei teritoriale a instantelor romane in solutionarea acestui litigiu tribunalul va admite aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ... Koala1234 Koala1234 Buna ziua , este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ( 3 luni ) , pentru ca nu mai doreste sa se intoarca in tara in care traieste tatal? Am ... (vezi toată discuția)