avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort

daca eu sant somer si sotia este pensionara avand o pensie de 450 ron cat va costa divortul nostru de acord comun?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:59, 1 Octombrie 2010
Exista taxa de timbru de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei. Se achita la un CEC in carui raza se afla judecatoria, daca nu ma insel. Mai sunt niste taxe asociate divortului, cand se va schimba numele sau domiciliul stabilite prin HG 956/2009.De ex : inregistrarea (la cerere) a desfacerii casatoriei costa 2 lei..etc...
Aceasta este varianta simpla. Daca va complicati si cu partaj si va angajati avocat, creste in functie de onorariu.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
Maria - Amelia Ionescu, Mediator
Taxa de timbru in cazul persoanelor care nu realizeaza venituri sau a celor care au un venit sub venitul minim brut pe tara, este de 8.00 lei., insa este necesara o declaratie notariala pe propria raspundere in acest sens, astfel ca este de preferat sa achitati taxa de timbru de 39.00 lei pentru divortul persoanelor cu venituri, pentru ca in fapt tot la aceeasi suma se ajunge. Timbru jud. de 0,30 lei.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
platiti taxa de timbru de 39 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru la divort handsu handsu Daca nu ma insel , recent a aparut o reglementare prin care este posibila desfacerea casatoriei de comun acord . In acest caz , sau in alte cauze , care este ... (vezi toată discuția)
Taxa divort lami lami M-ar interesa , va rog , care este taxa de divort , daca este fixa si daca exista vre-o categorie care ar avea reducere ceva ( ma refer la persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru divort doina hara doina hara Ce acte am nevoie la depunerea actiunii de divort? Mentionez ca eu nu lucrez, deci nu am venturi si avem doi copii unul major dar inca elev si unul minor de 14 ... (vezi toată discuția)