avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces

Intr-un proces penal daca asiguratorul decide sa nu plateasca dauna intr-un accident cu omor din culpa la cine ai revine cheltuiala?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 20:42, 1 Octombrie 2010
Inculpatului, partii responsabile civilmente, urmand apoi ca acestia sa se regreseze impotriva asiguratorului , daca acesta este obligat prin contractul de asigurare la plata despagubirilor.
Asiguratorul va fi obligat de instanta sa plateasca dauna in solidar cu inculpatul si cu partea responsabila civilmente, daca aceasta exista. Depinde si de prevederile contractului de asigurare.
Instanta de judecata va dispune ca asiguratorul sa plateasca atat daunele materiale cat si morale, cu conditia existentei unei asigurari RCA
Da este polita RCA dar propritarul masini era beat in partea dreapta si cel ce conducea masina era cumnatul lui, proprietarul decedase cumnatul lui acuzat de omor din culpa ca a avut in aer respirat 54% dar pe timpu procesului avocata varului meu a zis ca asigurare nu plateste, despagubitu si cel ce il da in judecata find socru lui , soacra lui nu vrea nimica doar socru cere daune materiale si morale, masina fiind luata de decedat, fratele sotiei lui, masina fiind cumparat printrun credit de nevoi personale la care a participat cu bani si sotia acuzatului numa tatal lui nu.
Asiguratorul va fi obligat de instanta sa plateasca in solidar, alaturi cu inculpatul. Soc. de asig. nu are optiunea de a nu plati.Se poate insa ca partea vatamata sa-l execute pe inculpat si acesta ulterior trebuie sa se indrepte impotriva asiguratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune in urma unui accident de circulatie costyseby costyseby intr-un accident rutier soldat cu moartea unei persoane dosarul a ajuns in instanta si s-a dat si o hotarare dupa cum urmeaza: - soferul a primit 1.4 ani ... (vezi toată discuția)
Plata in solidar sorin_mubutu sorin_mubutu in urma unui dosar penal de ucidere din culpa(accident rutier), sunt obligat la plata in solidar cu partea responsabila civilmente(firma la care lucram ca ... (vezi toată discuția)
Proces cu daune! SavaAndra SavaAndra Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)