avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plata in solidar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

plata in solidar

in urma unui dosar penal de ucidere din culpa(accident rutier), sunt obligat la plata in solidar cu partea responsabila civilmente(firma la care lucram ca sofer) si in contradictoriu cu firma de asigurare a autoturismului; a unor sume de bani pentru urmasii victimei, ambulanta etc. ce presupune aceasta...catrebuie sa platesc 50% din sumele respective?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:47, 4 Septembrie 2012
Instanta va hotari printr-o hotarare judecatoreasca care va sunt obligatiile pecuniare, care este suma totala si ce cota parte va revine dvs.
Raspundere solidara inseamna ca raspundeti pentru toata suma, la fel ca si ceilalti obligati in solidar. Nu cumva si firma unde masina avea RCA-ul a fost obligata sa plateasca? Asiguratorul, emitntul politei RCA este cel ce trebuie sa plateasca. Ei sunt si cel mai solvabil dintre debitori, cu siguranta partile civile se vor indrepta impotriva lor.
deocamdata e hotararea din fond, dar s-a facut recurs. s-a facut o tranzactie intre firma de asigurare si partea civila, pe care insa nu o consfinteste instanta.
Raspunderea solidara presupune faptul ca cel indreptatit la incasarea despagubirilor poate sa se indrepte impotriva oricaruia dintre debitorii obligati in solidar pentru satisfacerea in totalitate a creantei sale.

Cel mai probabil si cel mai des aleasa de catre creditori este solutia urmaririi silite a societatii asiguratoare RCA aceasta fiind cea mai solvabila dintre toti debitorii.
Asiguratorul de raspundere civila delictuala va acoperi prejudiciul cauzat, platind atat daunele morale, dar si cele materiale, stabilite prin hotararea judecatoreasca.

Societatile de asigurare sunt citate in procesul penal ce are ca obiect si solutionarea actiunii civile in calitate de asigurator, ca participant stabilit de legea civila speciala (Legea nr. 136/1995), incumbandu-i drepturile si obligatiile specifice ce decurg din aceasta


Succes.


Alte discuții în legătură

Calitate de asigurator in cauza anamariamed anamariamed Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg o sentinta judecatoreasca. Am avut castig de cauza intr-un proces impotriva unei firme de taxi si societatea de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri civile! SorinVasile SorinVasile Intr-o cauza penala cu o ucidere din culpa a fost emisa o sentina prin care doi conducatori auto au fost condamnati cu suspendare. Cei doi au fost si obligati ... (vezi toată discuția)
Individualizare pedeapsa civila la fiecare inculpat dumitru2000 dumitru2000 - intr-o cauza avem mai multi condomanti ptr savarsirea unei fapte din culpa; problema este ca aportul lor cauzal la producerea urmarii nedorite este ... (vezi toată discuția)