avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fratele meu in varsta de 17 ani este acuzat ptr un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fratele meu in varsta de 17 ani este acuzat ptr un furt la care nu a luat parte

vreau sa fac o reclamatie agentilor de politie ce se ocupa de cazul acesta. este corect ca un minor sa fie luat la sediu politiei fara mandat de retinere sau aprobarea unuia dintre parinti si sa fie obligat sa declare ceva nu facut doar pentru solutionarea cazului? o alta problema sa efectuat o perchezitie fara mandat si fara ca unul dintre propietari sa se afle an domiciliu fiind plecati cu treburi personale. dupa parerea mea acesta se incadreza la art.192c.pen. violare de domiciliu sau probabil la art.99 din legea nr303/2004 efectuarea unei perchezitii in alte conditii decat acelea prevazute de lege atrage sanctiuni disciplinare.la care dintre aceste aticole se incadreaza domnii politai?
Conform legii minorul sub 14 ani nu raspunde penal, insa minorul cu varsta intre 14 si 16 ani raspunde , cu conditia de a se dovedi faptul ca actionat cu discernamant.Minorul de peste 16 ani raspunde penal. In mod normal perchezitia domiciliara se aproba de instanta , la solicitarea motivata a procurorului.Pentru orice incalcare a legiipe care o cunoasteti sau o banuiti , adresati-va organelor ierarhic superioare acelora care au efectuat actele de cercetare penala.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
ContSters47264, utilizator
Daca apreciati ca maniera in care sau desfasurat cercetarile in cazul fratelui dvs este in afara legii,daca detineti probe temeinice care sa sustina incalcari ale procedurii legale,aveti dreptul sa informati procurorul responsabil si seful ierarhic al politistului responsabil
Va multumesc ptr rasp am facut 2 reclamatii pana acum d-lui comisar sef greierus dar nu am primit nici un raspuns.cumva stiti domnul IULIAN BACH ce functie mai are?respectele mele va multumesc
Problema cu dreptatea trebuie rezolvata de avocat.
Daca exista nereguli procedurale se pot aplica sanctiuni procedurale in cadrul dosarului penal in care este cercetat minorul.
Trebuie stiut exact ce s-a intamplat.Poate ca exista un mandat de perchezitie.
S-a gasit ceva incriminator cu ocazia perchezitiei?

avocat Claudiu Lascoschi
Daca actele de procedura au fost efectuate cu incalcarea legii(perchezitie fara existenta unui mandat de la judecator),daca sunt si alte nereguli in desfasurarea unor acte de procedura,formulati impotriva politistilor implicati in aceasta activitate,in functie de statutul lor(grad) plangere penala la,pentru abuz in serviciu,la parchetul competent teritorial.
Nu am convingerea ca daca au existat nelegalitati se vor rezolva in favoarea dvs la nivel local,situatie in care va recomand daca puteti dovedi cele relatate sa va adresati cu memorii Procurorului General al Romaniei si IGPR.

Alte discuții în legătură

Perchezitie de domiciliu gabi0708 gabi0708 Daca este prevazut in legile din Romania ca se poate face perchezitia domiciliara in lipsa proprietarilor, prin spargerea usii. (vezi toată discuția)
Perchezitie la domiciliu paul ci paul ci La mine acasa a venit politia(trei persoane) pentru a face o perchezitie in urma unui ordin semnat de un judecator,dupa cum am vazut.Cautau tigari si bauturi ... (vezi toată discuția)
Garda de mediu, abuz sau nu? cori-cory cori-cory Buna ziua , astazi am avut un control la domicilui de la Garda de mediu pe motiv ca am cateva masini in curte si ca sunt banuit ca desfasor activitati cu ele ... (vezi toată discuția)