avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... perchezitie la domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

perchezitie la domiciliu

La mine acasa a venit politia(trei persoane) pentru a face o perchezitie in urma unui ordin semnat de un judecator,dupa cum am vazut.Cautau tigari si bauturi de contrabanda.Persoana cautata de ei era una de care nu am auzit niciodata dar care figura ca avand resedinta la adresa mea.Nu am dat nimanui niciodata actele apartamentului si nici nu am luat pe nimeni in spatiu.Locuiesc la actuala adresa de 10 ani.Perchezitia a avut loc,nu au gasit nimic si am un proces verbal in acest sens.Tremur si acum de furie,indignare,revolta...
Ce trebuie sa fac pentru a ma proteja pe viitor de asemenea evenimente?
Cui si cum ma pot adresa pentru a-mi proteja familia de asemenea violuri psihice? Fica mea (12 ani)dormea si nu reuseste sa inteleaga nici acum ce sa intimplat.Cum se elibereaza aceste ordine de perchezitie?
Nu am avut nici un fel de probleme juridice pana acum .Am 48 ani si nu am avut nici o amenda.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:04, 4 Iunie 2010
Imi pare rau ca ati fost "calcat" de mascati dar, sa stiti ca Autorizatia de perchezitie se poate da cu semnatura judecatorului la cererea procurorului, numai daca exista date sau indicii ca in acea locatie se savarsesc infractiuni sau au fost savarsite infractiuni sau locuieste vreun infractor sau ca s-ar gasi urmele savarsirii unor infractiuni. Nu poate fi data Autorizatie de perchezitie domiciliara nemotivata. Va rog sa o cititi cu atentie si, daca nu gasiti informatii lamuritoare la motivul pentru care ati fost "calcat" de mascati, puteti merge la procurorul care se ocupa de dosarul penal indicat in Autorizatie si sa le solicitati personal. ;)
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
Corina Capotã, Avocat
Din pacate nu ne prea putem proteja de astfel de evenimente. O persoana certata cu legea, poate lua frumusel dintr-o carte de telefoane o adresa, isi da acolo resedinta si ea (persoana) pleaca frumusel din tara.
Politia, dupa ce nu mai da de respectivul, cere judecatorului un ordin de perchezitie la resedinta data si astfel...v-ati trezit cu ei pe cap.Puteti sa cereti printr-o adresa, sa se ia act ca nu cunoasteti persoana despre care se face vorbire si sa nu mai fiti deranjat la adresa dvs./ niciodata.Aratati ca fetita a suferit o trauma urmare descinderii si ca atata vreme cat nu au indicii clare ca respectivul domiciliaza la dvs. sa nu va mai deranjeze.
Mult succes.
av.M.Hornea
Un exemplar de pe Procesul verbal de perchezitie trebuia sa va lase si dv., dupa ce l-ati semnat. ;)
Ar fi bine daca ati putea sa detaliati ce scrie in mandatul de perchezieie si in procesul verbal .
paul ci a scris:

La mine acasa a venit politia(trei persoane) pentru a face o perchezitie in urma unui ordin semnat de un judecator,dupa cum am vazut.Cautau tigari si bauturi de contrabanda.Persoana cautata de ei era una de care nu am auzit niciodata dar care figura ca avand resedinta la adresa mea.Nu am dat nimanui niciodata actele apartamentului si nici nu am luat pe nimeni in spatiu.Locuiesc la actuala adresa de 10 ani.Perchezitia a avut loc,nu au gasit nimic si am un proces verbal in acest sens.Tremur si acum de furie,indignare,revolta...
Ce trebuie sa fac pentru a ma proteja pe viitor de asemenea evenimente?
Cui si cum ma pot adresa pentru a-mi proteja familia de asemenea violuri psihice? Fica mea (12 ani)dormea si nu reuseste sa inteleaga nici acum ce sa intimplat.Cum se elibereaza aceste ordine de perchezitie?
Nu am avut nici un fel de probleme juridice pana acum .Am 48 ani si nu am avut nici o amenda.

Nu va poate apara nimeni de o viitoare perchezitie,dar aveti dreptul de a da statul in judecata si a cere daune morale si eventual materiale daca exista.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac daca politia mi-a perchezitionat casa dintr-o grsala? drDorina drDorina in urma cu 2 saptamani, la domiciliul meu a venit un echipaj de politie insotita de forte speciale \"mascati\" si mi-au fluturat un mandat de perchezitie, ... (vezi toată discuția)
Arestare minor weedshop weedshop [b]Domnilor as dori sa stiu si eu daca ar avea voie sa intre peste tine in casa gen DIICOT, daca ai 17 ani. si cum ar avea lor o arestare a unui minor de 17 ... (vezi toată discuția)
Descindere cristiursa cristiursa o descindere a politiei se poate efectua doar cu autorizatie de perchezitie (vezi toată discuția)