avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... perchezitie la domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

perchezitie la domiciliu

La mine acasa a venit politia(trei persoane) pentru a face o perchezitie in urma unui ordin semnat de un judecator,dupa cum am vazut.Cautau tigari si bauturi de contrabanda.Persoana cautata de ei era una de care nu am auzit niciodata dar care figura ca avand resedinta la adresa mea.Nu am dat nimanui niciodata actele apartamentului si nici nu am luat pe nimeni in spatiu.Locuiesc la actuala adresa de 10 ani.Perchezitia a avut loc,nu au gasit nimic si am un proces verbal in acest sens.Tremur si acum de furie,indignare,revolta...
Ce trebuie sa fac pentru a ma proteja pe viitor de asemenea evenimente?
Cui si cum ma pot adresa pentru a-mi proteja familia de asemenea violuri psihice? Fica mea (12 ani)dormea si nu reuseste sa inteleaga nici acum ce sa intimplat.Cum se elibereaza aceste ordine de perchezitie?
Nu am avut nici un fel de probleme juridice pana acum .Am 48 ani si nu am avut nici o amenda.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:04, 4 Iunie 2010
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

paul ci a scris:

La mine acasa a venit politia(trei persoane) pentru a face o perchezitie in urma unui ordin semnat de un judecator,dupa cum am vazut.Cautau tigari si bauturi de contrabanda.Persoana cautata de ei era una de care nu am auzit niciodata dar care figura ca avand resedinta la adresa mea.Nu am dat nimanui niciodata actele apartamentului si nici nu am luat pe nimeni in spatiu.Locuiesc la actuala adresa de 10 ani.Perchezitia a avut loc,nu au gasit nimic si am un proces verbal in acest sens.Tremur si acum de furie,indignare,revolta...
Ce trebuie sa fac pentru a ma proteja pe viitor de asemenea evenimente?
Cui si cum ma pot adresa pentru a-mi proteja familia de asemenea violuri psihice? Fica mea (12 ani)dormea si nu reuseste sa inteleaga nici acum ce sa intimplat.Cum se elibereaza aceste ordine de perchezitie?
Nu am avut nici un fel de probleme juridice pana acum .Am 48 ani si nu am avut nici o amenda.

Nu va poate apara nimeni de o viitoare perchezitie,dar aveti dreptul de a da statul in judecata si a cere daune morale si eventual materiale daca exista.

avocat Claudiu Lascoschi

Mergand pe solutia corecta data de dl.avocat,trebuie sa cunoasteti ca datoria organului de urmarire penala cand solicita efectuarea unui astfel de act procedural este verificarea corecta a adresei sai persoanelor care locuiesc acolo,dar si daca persoana urmarita are legaturi cu locul unde s-a dispus efectuarea perchezitiei.
In mod normal cand i s-a solicitat magistratului eliberarea autorizatiei aceste verificari trebuiau sa fi fost efectuate.
Pentru aceasta trebuiesc cunoscute aceste amanunte care tin de cercetare si care in acest moment,desfasurandu-se cercetarea ,nu sunt publice.
Ulterior, puteti angaja un avocat,daca aveti posibilitati,si sa actionati in judecata persoanele vinovate pentru daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac daca politia mi-a perchezitionat casa dintr-o grsala? drDorina drDorina in urma cu 2 saptamani, la domiciliul meu a venit un echipaj de politie insotita de forte speciale \"mascati\" si mi-au fluturat un mandat de perchezitie, ... (vezi toată discuția)
Arestare minor weedshop weedshop [b]Domnilor as dori sa stiu si eu daca ar avea voie sa intre peste tine in casa gen DIICOT, daca ai 17 ani. si cum ar avea lor o arestare a unui minor de 17 ... (vezi toată discuția)
Descindere cristiursa cristiursa o descindere a politiei se poate efectua doar cu autorizatie de perchezitie (vezi toată discuția)