avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce trebuie sa fac daca politia mi-a perchezitionat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce trebuie sa fac daca politia mi-a perchezitionat casa dintr-o grsala?

in urma cu 2 saptamani, la domiciliul meu a venit un echipaj de politie insotita de forte speciale "mascati" si mi-au fluturat un mandat de perchezitie, cautau masini straine furate, sau acte doveditoare, au rascolit peste tot si nu au gasit nimic, m-au interogat la nesfarsit apoi au vazut ca eu nu am nicio legatura cu obiectul perchezitiei si au plecat. Vecinii ma privesc pe mine si pe familia mea ca pe niste infractori; cum as putea riposta in situatia asta?
nineni de pe aici, nu cred ca se poate pronunta asupra cazului dvs. deoarece nimeni de aici nu stie ce se petrece acolo la dvs si numai dvs stiti care este realitatea.
daca, chiar asa este, cum vreti sa sugerati, ca politia a gresit adresa unde trebuia sa faca perchezitia, fapt care este putin probabil, dvs veti putea sa cereti daune morale.
nu trebuie dvs sa fiti cel vizat de politisti, nu cumva in casa aceea dvs mai locuiti si cu alte rude si de fapt ele ar fi in vizorul politiei???

av.m.vasilescu
Fara o hotarare judecatoreasca prin care sa primiti si daune morale vecinii nu vor crede ca sunteti nevinovat.
Trebuie sa va angajati un avocat care sa stie exact ce are de facut si pe care sa il platiti.

avocat Claudiu Lascoschi
Atata timp cat a existat un madat de perchezitie emis de magistrat,perchezitia a fost legal efectuata.
Dvs.trebuie sa formulati o actiune prin care sa solicitati de la organele de politie daune morale pentru inconvenientul creat si pentru alterarea imaginii.
Pentru aceasta,trebuie sa angajati un avocat ,dar mai cu seama sa dovediti ca nu existau motive temeinice din punct de vedere legal pentru a se dispune efectuarea acestei proceduri judiciare impotriva dvs. si ca prin efectuarea ei v-au adus prejudicii de imagine in comunitatea in care traiti
Pentru aceasta trebuieste sa administrati probatorii cu interogatoriu ,acte si martori.
Problema este ca trebuie vazut dosarul penal ceea ce poate fi deosebit de complicat mai inainte de deschiderea procesului.
Daca este vorba doar de o eroare de numar persoana vizata nefiind dvs. lucrurile ar fi mult mai simple, insa imi vine greu sa cred ca asa ar sta lucrurile.
Personal, cunosc un caz recent in care s-a gresit usa apartamentului, dar si-au dat seama imediat.Mascatii insa nu au spart usa.
In foarte scurt timp au mers acolo unde trebuia sa ajunga...si au efectuat perchezitia domiciliara.
In acest caz nu se poate vorbi de posibilitatea acordarii de daune morale intrucat lucrurile s-au lamurit repede.
In cazul dvs., lucrurile s-au petrecut altfel.Ati fost si interogat...
Prin urmare, se pare ca dvs. erati persoana vizata.

Insa poate ca s-a gresit si aveti dreptul de a obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa va fie restabilita onoarea si demnitatea fata de vecini, precum si dreptul de a fi despagubit de stat.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie la domiciliu paul ci paul ci La mine acasa a venit politia(trei persoane) pentru a face o perchezitie in urma unui ordin semnat de un judecator,dupa cum am vazut.Cautau tigari si bauturi ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchizitie domicilara Petre Enache Petre Enache Daca cineva este martor intr-un dosar penal, se poate emite un madat de perchizitie domicilara a acelei persoane? si in cuprinsul mandatului nu trebuie ... (vezi toată discuția)
Descindere cristiursa cristiursa o descindere a politiei se poate efectua doar cu autorizatie de perchezitie (vezi toată discuția)