avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Buna seara...am si eu o intrebare care m-ar intiresa foarte mult raspunsul dvs...nu am fost casatotita legitim dar din relatie a rezultat un copil..de curand am terminat cu procesul pentru incredintarea minorului....el a fost deacord cu incredintarea copilului si cu plata unei pensii alimentare..in acesta hotarare nu se specifica deloc dreptul tatalui la vizita..doar dreptul la recurs timp de 15 zile...intrebarea mea este..daca el nu face recurs in aceste zile si eu reusesc sa o fac definitiva si irevocabile as putea pleca cu baietelul meu in afara tarii in timpul sarbatorilor de iarna fara sa depind de semnatura lui?va multumesc din suflet:love1:
Cel mai recent răspuns: comanconstanza , utilizator 20:00, 7 Octombrie 2010
Odata ce veti avea hotararea de incredintare a minorului definitiva si irevocabila,puteti pleca din tara cu copilul fara semnatura/acordul tatalui.
va multumesc foarte mult...acum sper ca va iesi totuo ok...pentru ca face parte din barbatii care lovesc foarte des femeile si ce este cel mai tragic ca se intampla de fata cu copilul....va multumesc
daca e agresiv atunci chiar va dorim sa nu faca recurs!
Daca e agresiv, faceti plangere penala, obtineti de urgenta certificat de la institutul de medicina legala ca sa aveti dovada urmarilor agresiunii. O plangere penala facuta la timp poate salva o viata. Taiati raul din radacina!
Daca tatal minorului nu a solicitat din nestiinta program de vizitare aveti deschisa usa iesirii din tara fara acordul lui.
Pentru a nu deschide un asemenea proces ar fi recomandabil sa incercati sa va intelegeti amiabil si sa il lasati sa viziteze minorul atata timp cat o va face...
La un moment dat probabil ca o va rari cu vizitele.
Daca veti proceda asa, veti avea o hotarare judecatoreasca care va confera libertate deplina fara a exista o hotarare judecatoreasca care sa va oblige la respectarea unui program de vizitare a minorului...:love1:

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Plecare in strainatate cu copil minor julius.jr julius.jr va multumesc ca existati! Problema mea este urmatoarea:-Sint divortata si am un copil de 5 ani.La divort tatal nu a ridicat pretentii asupra copilului de nici ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara - divortat LucianIonut LucianIonut Prietena mea care sunt momentan cu ea sa despartit nu de mult.Ea a plecat in italia sa lucreze si sa trimita bani acasa ca el nu lucra,se lasa mereu d emunca ... (vezi toată discuția)