avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tranzactii imobiliare-tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tranzactii imobiliare-tva

ca societate comerciala detin un spatiu comercial situat intr-o cladire veche(50 de ani)pe care doresc sa-l vand unei alte persoane juridice.Cele doua persoane juridice sunt ambele platitoare de TVA.Trebuie sa adaug TVA la pretul de vanzare?multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriella_gh , utilizator 11:07, 3 Octombrie 2010
imobilele vechi sunt scutite de tva.

cand ati achizitionat imobilul? ati dedus tva in acel moment?
multumesc pentru raspunsul promt
spatiul "comercial situat intr-o cladire veche a fost achizitionat in 2000 si a fost cumparat cu TVA de la un alt agent economic.
fiind achizitionat inainte de data aderarii, perioada de ajustare a tva a expirat, aceasta fiind de 5 ani.
din momentul cumpararii si pana in prezent imobilul a suferit modernizari semnificative? >20% din valoarea sa, daca da, cand anume?
in 2001 am amenajat fatada (intrarea in spatiu si tamplaria) in valoare de aprox 50 milioane-.pretul de cumparare a fost de 225 milioane plus tva.(2000)
multumesc
atunci puteti vinde fara tva, fara nici o problema.

Alte discuții în legătură

Vanzare spatii comerciale dragandaniel dragandaniel Doresc sa vand un spatiu comercial cu suma de 325000 suma in care s-ar include si un eventual tva .El a fost cumparat cu suma de 115000 lei cu tot cu tva ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire persoana juridica torok maria torok maria Buna ziua, persoana juridica a inceput sa modernizeze o cladire veche in 2007-2008, dar din motive financiare aceasta nu a fost finalizata, valoarea fiind ... (vezi toată discuția)