buna seara.as vrea sie u sa stiu care este eprioada maxima de somaj tehnic care poate fi acordata intr-un an calendaristic.socrul meu este deja int-a patra luna de somaj tehnic si...se pare ca acum conducerea vrea sa le intocmeasca contracte noi pentru a le anula pe cele in care erau stipulate 24 de salarii compensatorii.ce masuri pot lua in aceasta situatie?multumesc,o seara placuta!
1. "Somajul tehnic" in intelesul prevederilor OUG 4/2010 nu poate fi mai mare de 90 de zile pe an pentru un salariat.
2. Luati legatura urgent cu ITM pentru a-l obliga pe angajator sa intre in legalitate.
Eu cred ca poate fi mai mare de 90 de zile ... OUG nr.4/2010 prevede anumite facilitati acordate angajatorilor pentru o perioada de cel mult 90 de zile calendaristice si nu reglemnteaza durata maxima a somajului tehnic.
am studiat ordonanta si....eu inteleg ca de fapt cele 90 de zile ar fi maximum admis...in fine...multe se pot intampla mai ales ca din ce am citit aceasta ortdonanta e valabila pana la 31 decembrie 2010????
Somajul tehnic
maria petrache
Somajul tehnic se poate acorda si prin rotatie, astfel incat ptr ficare angajat sa nu se depaseasca cele 90 de zile, dar la angajator sa se depaseasca cele 90 ... (vezi toată discuția)