avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... receptie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

receptie casa

Buna ziua,

Doresc sa aflu daca conform legii exista o anumita perioada care trebuie sa treaca de la obtinerea autorizatiei de constructie pana la solicitarea receptiei finale a unei case.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 11:46, 2 Octombrie 2010

In conformitate cu Legea nr. 261/2009 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 493, din 16 iulie 2009:
Autorizatia de construire se va emite pentru executarea lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor, in cel mult 30 de zile de la data depunerii documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, care cuprinde, in copie, urmatoarele documente:
a) certificatul de urbanism;
b) dovada, in copie legalizata, a titlului asupra imobilului, teren si/sau constructii si, dupa caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi si extrasul de carte funciara de informar actualizat la zi, in cazul in care legea nu dispune altfel;
c) documentatia tehnica - D.T.;
d) avizele si acordurile stabilite prin certificatul de urbanism, punctul de vedere al autoritatii competente pentru protectia mediului si, dupa caz, actul administrativ al acesteia;
e) dovada privind achitarea taxelor aferente certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire.

Receptia finala se face la sfarsitul constructiei, adica perioada maxima din autorizatia de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine o autorizatie contructie tanase_iuliana tanase_iuliana buna ziua!imi uteti spune si mie de ce fel de autorizatii si alte documente am nevoie in situatia in care am zidit un geam interior si am daramat un zid.nu ... (vezi toată discuția)
Pot solicita autorizatie de construire daca nu am carte funciara? iceflower iceflower Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca pot solicita autorizatie de construire pentru consolidare si extindere casa construita aproximativ in anul 1930 chiar ... (vezi toată discuția)
Termen de eliberare autorizatie de construire iricris iricris As dori sa ma ajutati cu urm.probl.Care este termenul legal de eliberare de catre primarie a autorizatiei de construire a unui gard de la mom.depunerii ... (vezi toată discuția)