avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum pot obtine o autorizatie contructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum pot obtine o autorizatie contructie

buna ziua!imi uteti spune si mie de ce fel de autorizatii si alte documente am nevoie in situatia in care am zidit un geam interior si am daramat un zid.nu aveam autorizatie la momentul lucrarii si acum suntem dati in judecata.ne trebuie doar autorizatie de constructie sau si cadastru sau altceva.Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:46, 3 Octombrie 2014
Legea 50/1991privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii:
art. 7
(1)Autorizatia de construire se emite pentru executarea lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor, in cel mult 30 de zile de la data depunerii documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, care cuprinde, in copie, urmatoarele documente:
a)certificatul de urbanism;
b)dovada, in copie legalizata, a titlului asupra imobilului, teren si/sau constructii si, dupa caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi si extrasul de carte funciara de informare actualizat la zi, in cazul in care legea nu dispune altfel;
c)documentatia tehnica - D.T;
d)avizele si acordurile stabilite prin certificatul de urbanism, punctul de vedere al autoritatii competente pentru protectia mediului si, dupa caz, actul administrativ al acesteia;
f)dovada privind achitarea taxelor aferente certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire.
(11)Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pentru constructiile reprezentand anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole termenul de emitere a autorizatiei de construire este de 15 zile de la data inregistrarii cererii.
(12)Documentatia pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii se depune si se inregistreaza la autoritatea administratiei publice competente numai daca solicitantul prezinta toate documentele prevazute la alin. (1).
(13)Cu respectarea legislatiei privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului, in situatia in care apar modificari pentru care este necesara emiterea unei autorizatii de construire distincta pentru organizarea executarii lucrarilor, aceasta se emite numai daca autoritatea competenta pentru protectia mediului constata ca modificarile aduse se inscriu in limitele actului administrativ emis anterior. In caz contrar, autoritatea competenta pentru protectia mediului reface evaluarea efectelor lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor si emite un nou act administrativ.
(2)Documentatia tehnica - D.T. se elaboreaza in conformitate cu continutul-cadru prevazut in anexa nr. 1, in concordanta cu cerintele certificatului de urbanism, cu continutul actului administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului, al avizelor si acordurilor cerute prin certificatul de urbanism si se intocmeste, se semneaza si se verifica, potrivit legii.
(21)Documentatiile tehnice - D.T. aferente investitiilor pentru care autoritatea competenta pentru protectia mediului a evaluat efectele asupra mediului si a emis actul administrativ se verifica in mod obligatoriu pentru cerinta esentiala de calitate in constructii "c) igiena, sanatate si mediu", potrivit legii.
....
Precizati concret ce fel de zid a-ti daramat,este de rezistenta sau nu ?
initial aveti nevoie de proiect tehnic,solicitarea eliberare autorizatie de constructie
Cu aceste documente va prezentati la cadastru pentru notarea modificarii operate la proprietate
Daca locuiti in imobil de locuit in comun,copii ale documentelor le depuneti si la asociatia de proprietari pentru notarea in cartea tehnica a constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie casa dcanka2000 dcanka2000 Buna ziua, Doresc sa aflu daca conform legii exista o anumita perioada care trebuie sa treaca de la obtinerea autorizatiei de constructie pana la ... (vezi toată discuția)
Termen de eliberare autorizatie de construire iricris iricris As dori sa ma ajutati cu urm.probl.Care este termenul legal de eliberare de catre primarie a autorizatiei de construire a unui gard de la mom.depunerii ... (vezi toată discuția)
Pot solicita autorizatie de construire daca nu am carte funciara? iceflower iceflower Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca pot solicita autorizatie de construire pentru consolidare si extindere casa construita aproximativ in anul 1930 chiar ... (vezi toată discuția)