avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate ce colecteaza fier vechi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate ce colecteaza fier vechi

Exista vreo lege care reglementeaza activitatea unor astfel de societati? Mai mult, vreau sa stiu daca au voie sa desfasoare activitatea de colectare a fierului vechi in oras.
Am niste rude ai caror vecini se ocupa cu asa ceva, iar cand vin masinile sa incarce se produce un zgomot infernal, ce tine cateva ore.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 12:21, 2 Octombrie 2010
In principiu, daca o societate comerciala isi desfasoara activitatea in zone de case se cere si acordul vecinilor, la fel ca la bloc.
Se pot adresa primariei cu o sesizare, in care sa arate insubortabilitatea zgomotului si, eventual sa solicite impunerea unor anumite ore in care sa se faca colectarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare a unei intreprinderi in centrul localitatii, perturbare maxima a linistii publice adinaslujitoru adinaslujitoru Buna ziua, Doresc sa va prezint o situatie care se intampla in centrul comunei, si care terorizeaza toti vecinii din prejurul perimetrului, si anume: s-a ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice alinaalinad alinaalinad Ajutor! In orasul meu ,intr un cartier cu case majoritar si cu 2 blocuri ,isi desfasoara activitatea o firma de colectare si transport auto si cfr a fierului ... (vezi toată discuția)
Conflict major cu un vecin: tulbura linistea publica, intre altele miettac miettac vecinul de langa casa mea desfasoara o activitate care din punctul meu de vedere este ilegala: are aproximativ 5 masini de mare tonaj, o vola si sute de metri ... (vezi toată discuția)