avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Va rog sa ma ajutati, am probleme cu asiguratorii de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Va rog sa ma ajutati, am probleme cu asiguratorii de la sc.groupama.sa

BMW l-am cumparat de cateva luni, defect. In termen de 30 de zile l-am luat in evidenta pe numele meu la circa fiscala. Masina a fost reparata saptamana trecuta!
Dupa repararea masinii am facut asigurare in vederea inmatricularii,si urma sa efectuez identificarea si inmatricularea pe numele meu.S-a intamplat de curand...am fost implicat intr-un accident din care nu am fost vinovat, nu mi s-a acordat prioritate si am accidenta o masina Dacia Logan.Nu am vrut sa fac rau si sa ii ia permisul celui cu loganul si ne-am hotarat sa facem amiabila.
Dupa accident am fost la agentul constatator de la SC GROUPAMA SA, dupa intocmirea dosarului de dauna am fost informat ca s-ar putea sa nu beneficiez de nici un fel de despagubire din partea lor, pentru motivul ca nu am inmatriculat masina in termen de 30 de zile din momentul cumpararii. Nu stiu ce sa ma fac, va rog ajutati-ma!!!!
Cel mai recent răspuns: nanucu , utilizator 18:24, 3 Octombrie 2010
Pai ce treaba are asigurarea dumneavoastra cu despagubirile daca nu ati fost vinovat. Mai mult ce are numele proprietarului cu plata despagubirii ,puteati foarte bine sa fiti cu o masina imprumutata sau inchiriata. Da este o problema daca masina este radiata din circulatie de vechiul proprietar si nu a fost reinmatriculata de dvs.
Adresati-va lor cu o invitatie la conciliere conform art 720 cod de procedura civila si s-ar putea sa se inmoaie. Luati un numar de inregistrare pe un exemplar al dvs.
1. Daca pe asigurare scrie clar ca intra in vigoare dupa inmatriculare, atunci inseamna ca nu sunteti asigurat in Romania;
2. O masina inmatriculata in strainatate o puteti folosi 90 zile, cu conditia sa prelungiti numerele provizorii si sa aveti incheiata asigurarea in tara de origine.
adica, pentru acest ultim accident, ar fi trebuit sa aveti cartea verde a masinii.
Pentru pagubit, partea buna e, ca indiferent ce aveti dvs. el tot va fi despagubit, dupa cum urmeaza:
- de Fondul de protectie a victimelor strazii, cu o fransiza de 100 Euro;
- de Groupama, daca a trecut pe asigurare o data de valabilitate a asigurarii, chiar daca masina nu a fost inmatriculata.

Partea proasta e ca, daca plateste Fondul, acesta va cere banii de la dvs., dupa ce il va despagubi pe cel cu Loganul.
Alexandru Arsinel avea o vorba: "facerea de bine violare e di mama" iar Creanga spunea si el ca: " mila mi-e de tine dar si de mine mi se rupa sufletul". Daca mergeati la politie vi se dadea un PV si nu mai erau atatea complicatii. Daca vi s-a intocmit o asigurare RCA , ce data de intrare in vigoare a fost trecuta pe polita? Invitatia la conciliere , sfat dat de stelian67 este f. buna si este bine sa-i urmati sfatul.
Dupa ce rezolvati cu concilierea mai stam de vorba.
masina este inmatriculata in Ro. in talonul masinii figureaza numele celui de la care am cumparat-o eu avand :contract de vanzare cumparare si certificat fiscal, deci masina este a mea. eu in termen de 30 de zile am luat-o in evidenta pe numele la circa fiscal si s-au legat de mine ca nu am inmatriculat-o in 30 de zile.
asigurarea mea este facuta cu cateva zile inainte in vederea inmatricularii, lucru perfect legal.
nu pot intelege d c nu ma despagubesc!!
In mod normal ar trebui sa va despagubeasca. Vedeti cum isi motiveaza asiguratorul refuzul si apoi se poate discuta.

Alte discuții în legătură

Dupa 2 ani.....masina este tot pe numele meu.....si a facut accident dertysweet dertysweet buna ziua! am vandut acum 2 ani de zile o masina, am urmat toate procedurile ce imi reveneau mie: act vanzare cumparare, circa financiara pentru radiere si ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)
Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)