avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... caiet pentru declararea banilor personali la intrarea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

caiet pentru declararea banilor personali la intrarea in magazin

buna ziua, trebuie din nou intocmit caietul pentru declararea banilor personali la intrarea in magazin,a aparut vreo lege in acest sens? ieri au fost cei de la garda in control intr-un magazin si au cerut caietul pentru declararea banilor personali,au voie sa controleze in geanta vanzatoarei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 17:32, 3 Octombrie 2010
Agenţii economici care intră sub incidenţa acestei modificări legislative ar trebui să emită decizii interne prin care să stipuleze obligaţia salariaţilor de a declara zilnic sumele de bani pe care le au asupra lor, precizând şi sancţiunile interne care vor fi aplicate pentru nerespectarea acestei dispoziţii. Este de recomandat ca această decizie să fie adusă la cunoştinţa salariaţilor pe bază de semnătură. De asemenea, în situaţia în care salariatul nu are sume de bani asupra lui, este recomandabil să consemneze acest lucru, sub semnătură, în registrul pentru declararea banilor personali.
ina 64 a scris:

buna ziua, trebuie din nou intocmit caietul pentru declararea banilor personali la intrarea in magazin,a aparut vreo lege in acest sens? ieri au fost cei de la garda in control intr-un magazin si au cerut caietul pentru declararea banilor personali,au voie sa controleze in geanta vanzatoarei? Va multumesc.

nu mai au voie din noiembrie 2008 sa controleze nicio "geanta":), de cand
a fost publicată în MO „Legea privind modificarea OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale“. Legea spune că exact articolul referitor la evidenţa banilor salariaţilor (art. 4, alin. 6) din OUG nr. 28/1999, reactualizată prin OUG nr. 47/2007, se abrogă. ( la art. 4, alin. 6), litera e): „să înregistreze banii personali deţinuţi de angajaţi şi/sau de administratorul unităţii într-un registru special (...)“. )
garda nu are voie sa controleze in geanta salariatilor far mandat de perchezitie
caietul il faceti daca sunteti direct interesat si il prevedeti in regulamentul de ordine interioara.altfel el nu este obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat Vioreld Vioreld salutare. citisem parca acum cateva luni ca nu ar mai fi obligatoriu acel registru special cu banii angajatului care utilizeaza casa de marcat si nici la ... (vezi toată discuția)
Caietul de bani cerut de inspectorii itm denisa2011 denisa2011 buna dimineata, azi am un control la ITM iar pe invitatie mi-au cerut caietul de bani din magazin.Au dreptul acesta?mentionez ca nu este condica de ... (vezi toată discuția)
Banii personali ai salariatilor Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Am avut control de la finante si ni s-a cerut caietul cu evidenta banilor personali ai salariatilor. Mai trebuie tinut acest caiet,Eu stiam ca aceasta ... (vezi toată discuția)