avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... act aditional
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

act aditional

saltare.In noul act aditional banca a schimbat din:
rata dobanzii curente:xx% p.a.-dobanda fixa in:
rata fixa a dobanzii curente: xx% pe an

este acelasi lucru sau nu?mie mi se pare ca nu da cu oug-u asta nou cine stie
Cel mai recent răspuns: guerila , utilizator 17:03, 4 Octombrie 2010
Buna ziua !
Consider ca este aceeasi" Marie cu alta palarie".:D.
Cu stima !
Din punct de vedere al intelesului terminologiei bancare, sintagma folosita in actul aditional are acelasi inteles cu cea din contractul de credit. Nu aveti motive de ingrijorare, caci, banca nu v-a modificat dobanda prin transformare dintr-una fixa in una variabila. Oricum, prin OUG 50/2010, se incheie acte aditionale avand drept obiect acel comision de risc la creditele pentru nevoi personale. Orice modificare de contract, dar, neavand ca obiect acel comision poate face obiectul unui AA distinct de cel in discutie.
Evident , este acelasi lucru.
deci nu se poate interpreta ca pentru aceasta dobanda voi avea o rata fixa si daca schimba dobanda voi avea o altarata fixa?
exista oameni carora daca nu le-a scris dobanda fixa banca a interpretat ca variabila si acuma se razboiesc pe tema asta.

In oug 50 sunt definite ambele termene folosite in vechiul si noul contract.de ce nu au folosit vechil termen si vechea definitie? (vreau sa suflu si in iaurt)

oug50 definitii
11. rata dobanzii aferente creditului � rata dobanzii, exprimata ca procent fix sau variabil aplicat anual sumei trase din credit;
12. rata fixa a dobanzii aferente creditului � convenirea de catre parti in contractul de credit asupra unei singure rate a dobanzii aferente creditului pentru intreaga durata a contractului de credit sau asupra mai multor rate ale dobanzii aferente creditului pentru termene partiale aplicand exclusiv un procentaj fix specific. In cazul in care nu sunt stabilite toate ratele dobanzii aferente creditului in contractul de credit, se considera ca rata dobanzii aferente creditului este fixa numai pentru termenele partiale pentru care ratele dobanzii aferente creditului sunt stabilite exclusiv printr-un procentaj fix specific convenit in momentul incheierii contractului de credit;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia consumatorului - interpretarea unui act aditional la un credit manuela76 manuela76 Buna ziua, Urmeaza sa semnez un act adtional cu banca. Cum este dobanda fixa pt termene partiale? Daca banca scrie in actul aditional rata fixa a dobanzii ... (vezi toată discuția)
Dobanda fixa manuela76 manuela76 Am nevoie de ajutor ce trebuie sa prevada un act aditional si ce trebuie sa stalbilesc cu creditorul pt a avea dobanda fixa pe toata perioada conform ... (vezi toată discuția)
Dobanda fixa sau nu? radu1984 radu1984 Buna ziua! Am un contract de credit ipotecar din 2008 cu dobanda 3.99% p.a. Nu este specificat ca in alte contracte: 3.99% p.a. - dobanda fixa Am ... (vezi toată discuția)