Am o societate si m-au atras preturile de la supermarketul Kaufland, toate bune si frumoase pana acum vreo 3 luni cand am dorit sa cumpar anumite produse pentru revanzare. Am solicitat factura mi s-a oferit insa in subsolul facturii scria "aceste produse nu sunt destinate revanzarii" am intrebat de ce si cum, daca e legal sau nu si mi s-a raspuns ca asa au primit o circulara interna.
Intrebarea mea este daca e posibil asa ceva in Romania , aceasta circulara interna a lor se supune legilor? de cand in aceasta tara chiar daca detii documente contabile nu mai ai voie sa vinzi ceea ce detii?:(
Buna ziua , este corect conform legilor romane nu aveti voie sa revindeti produse cumparate din magazine care se adreseaza populatie ( vand pe bon fiscal), aveti voie sa revindeti din selgros, metro, en-gross-isti cei care elibereaza direct factura
mulumesc pentru lamuriri. desi mi se pare ilogica si aceasta lege, dar deja incep sa ma obisnuiesc cu legislatia asta romana. atunci, daca exista magazine pentru populatie si magazine pentru pers juridice sa separam totul in tara asta frumoasa; pe bogati de saraci pe muncitori de profesori si tot asa. iar populatia sa nu aiba voie sa cumpere de la angrosisti ....
nu aveti voie sa revindeti marfa cumparata cu amanuntul (cu bon fiscal) temeiul este celebra si desueta lege 12/1990......sunteti pasibil de confiscarea marfii si ameda de la 6000 la 20.000 lei
s-a mai discutat pe-aici asta.....trebuie sa cumparati de la engrosisti sau de la magazine cash'n'carry care va dau factura si nu bon: Metro, Selgros....
Buna! Asa am patit si eu.. Am cumparat marfa de la kaufland de vreo 700 ron , sfatuita de alti prieteni cu magazine si de 1 contabil, fara sa ma interesez personal daca e legal sau nu. Interesant e ca m-am dus la informatii acolo si am spus pentru ce vreau marfa si am intrebat daca mi se elibereaza factura, dar nu m-a atentionat nimeni.Apoi cand am vazut ce scria in subsolul facturii.. chestia cu revanzarea, m-am panicat si am cautat pe net si am gasit legea respectiva.Intre timp, fetele au facut receptia si au vandut din marfa. Eu nu lucrez pe "negru" , totul e legal la mine si nu as vrea sa se lege cineva de aceasta factura. Domnule Lucian (sau oricine ma poate sfatui), ce ati facut dvs cu factura si cu marfa, sau ce as putea face cu ea? Mie mi-ar conveni s-o introduc in contabilitate pentru ca mai recuperez din tva.. dar nu stiu cum sa procedez.
Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!
O zi buna!