avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cumparare din supermarket
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cumparare din supermarket

am cumparat din KAUFLAND marfa pentru magazin si mi sa scris pa factura ca marfa nu este pentru revanzare. ESTE CORECT ? CE LEGE NU DA VOIE DACA AM INREGISTRAT -O IN CONTABILITATE??????:sorry::sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 05:54, 8 Septembrie 2010
nu aveti voie sa revindeti marfa cumparata cu amanuntul (cu bon fiscal) temeiul este celebra si desueta lege 12/1990......sunteti pasibil de confiscarea marfii si ameda de la 6000 la 20.000 lei
s-a mai discutat pe-aici asta.....trebuie sa cumparati de la engrosisti sau de la magazine cash'n'carry care va dau factura si nu bon: Metro, Selgros....
haiducu a scris:

am cumparat din KAUFLAND marfa pentru magazin si mi sa scris pa factura ca marfa nu este pentru revanzare. ESTE CORECT ? CE LEGE NU DA VOIE DACA AM INREGISTRAT -O IN CONTABILITATE??????:sorry::sorry::sorry:



daca ati inregistrat-o in contabilitate, scoateti-o repede de la marfuri (stornare 371), duceti-o pe 3028, 303 etc.
dati-o in consum, faceti retur la furnizor, platiti salariile, scapati de ea in vreun fel:)

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ce se intampla la kaufland? lucian.gogioman lucian.gogioman Am o societate si m-au atras preturile de la supermarketul Kaufland, toate bune si frumoase pana acum vreo 3 luni cand am dorit sa cumpar anumite produse ... (vezi toată discuția)
De unde se poate cumpara marfa? ela1987 ela1987 Buna ziua, am avut control de la vama si ni s-a spus ca nu se poate vinde marfa cumparata de la Billa, Kaufland etc. Am gasit legea 12/1990 care prevede ca nu ... (vezi toată discuția)
Descarcare din gestiune lenareg lenareg Societate vazare marfuri cu amanuntul (diverse).Materiale necesare pentru curatenie etc cum le pot scadea din gestiune .Sunt deductibile fiscal daca se iau ... (vezi toată discuția)