avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despartire in fapt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despartire in fapt

daca o familie se desparte in fapt pina la partajare fiecare poate uza de bunul celuilalt . de exemlu sotul imi poate opri o masina care este propietatea noastra dar este inmatriculata pe numele meu? chiar daca mai sunt alte doua autoturisme care sunt inmatriculate pe numele lui? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:05, 3 Octombrie 2010
Daca sunt bunuri comune, dobandite in cursul casatoriei, fiecare dintre soti au drept de folosinta, chiar daca bunul sau bunurile figureaza doar pe numele unuia dintre soti.In decursul despartirii in fapt depinde cum va intelegeti, nefiind inceputa procedura divortului, nu exista o reglementare care sa va permita partajarea folosintei bunurilor, ramamandu-va calea amiabuila.
Daca nu doriti sa se intample acest lucru,formulati actiunea de partaj si cere de asigurare de dovezi,solicitand aplicarea unor sigilii asupra autoturismului,pana la solutionarea actiunii de partaj.
Dupa ce introduceti actiunea de divort/partaj, puteti pe calea unei ordonante presedintiale, dupa caz, sa formulati un partaj de folosinta, solicitand impartirea provizorie, a respectivelor bunuri.
pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti fiecare din cei doi soti poate folosi bunurile comune.masina de care vorbiti, chiar daca e trecuta pe numele dvs, e bun comun.
Raspunsul l-ati dat chiar dvs:
o familie se desparte in fapt pina la partajare fiecare poate uza de bunul celuilalt !

Alte discuții în legătură

Poate fi vorba de furt intre soti???? ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii ... (vezi toată discuția)
Totul despre divort cu minor  ionel daniel ionel daniel in timpul actiuni de divort sotia mea a instrainat un bun comun *masina in cazul meu* fara consimtamantul meu! vreau sa stiu daca este legal si daca nu cum ... (vezi toată discuția)