avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Pentru o situatie deosebita, am facut cerere de concediu de odihna (inainte de inceperea programului de lucru) care nu a fost aprobata, apoi in interval de cateva minute am cerut concediu fara plata (ambele cereri fiind adresate superiorului direct ). Am primit aprobare pe mail, apoi la interval de o saptamana sunt convocata la ancheta disciplinara pe acest motiv. Este posibil ?
Pot fi asistata la aceasta ancheta de un avocat? Compania pentru care lucrez nu are sindicat.
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
Smaky, utilizator
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 10:31, 3 Octombrie 2010
Aveti dreptul de a fi asistata de avocat
În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.
freeelis a scris:

În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.

S-a mentionat faptul ca nu exista sindicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetarea disciplinara prealabila Boracayo Boracayo 1.In ce conditii trebuie sa accept prezenta aparatorului in cadrul cercetarii disciplinare prealabile? ... (vezi toată discuția)
Preaviz Elena714 Elena714 În cazul în care salariatul are deja 90 de zile lucrătoare, respectiv își dă demisia și nu poate sta perioada de preaviz. Care sunt consecințele ... (vezi toată discuția)
Reprezentant salariat la cercetare administrativa dorel13 dorel13 Cand se face o cercetare administrativa si nu exista sindicat in societate, muncitorul cercetat administrativ are dreptul sa fie insotit de un reprezentant al ... (vezi toată discuția)