avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

doresc sa cumpar o casa, proprietarii au decedat, au avut trei copii, unul dintre copii a decedat, acesta a avut dintr-o casatorie anterioara un copil care a decedat si el dar are o fetita de 4 ani (stranepoata proprietarilor), mama acestei fetite s-a recasatorit, am mers la aceasta sa-i solicit copie dupa certificatul de deces al sotului si anexa 24 pentru a demara procedura de vanzare si a i se stabili partea cei revine dar aceasta nu vrea sub nicio forma sa colaboreze pana nu-i aduc acasa o anumita suma de bani "si apoi mai discutam". pot sa solicit EU o copie a certificatului de deces si anexa 24 cat si numirea unui curator pentru fetita? cum pot continua ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:18, 2 Octombrie 2010
nu puteti d-voastra solicita aceste inscrisuri;daca mostenitorii nu-si dezbat succesiunea, nu puteti cumpara imobilul; daca ceilalti mostenitori doresc, numai acestia pot demara o actiune in instanta de partaj succesoral, iar ulterior sa-si vanda toti partile catre d-voastra.
avocat Cristina Popescu
este mai usor si mai bine cum v-a scris colega. cumparati-le toate partile mostenitorilor care vor sa va vanda, veti cumpara cota ideala si abstracta apoi faceti iesirea din indiviziune fata de aceea doamna care se tot opune.
dvs veti fi majoritar si puteti cere atribuirea in natura a imobilului, urmand s-o despagubiti pentru partea ei, pe acea doamna.

totusi, nici cotele ideale si abstracte nu le puteti cumpara daca succesiunea nu e dezbatuta. daca acea doamna se opune, mostenitorii vor trebui sa apeleze la instanta.
Da,e clar ca problema nu se poate rezolva decat in instanta.
Ar fi indicat sa cautati un avocat care sa va lamureasca verbal pentru a intelege daca se merita sau nu efortul.
Variante juridice exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa in co-proprietate feogan1 feogan1 Buna ziua, sint co-proprietar, impreuna cu sora mea, al unei case. Pe contractul de vanzare-cumparare figureaza 3 persoane: eu, sora si mama (decedata). Tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori sabrina1980 sabrina1980 Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)